Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat escoltarà als agents socials abans d'aprovar la reforma fiscal, que no serà 'indiscriminada'


   La Generalitat atendrà les propostes dels sindicats i la patronal abans d'aprovar els pressupostos per a 2023 i la reforma fiscal, que s'inclourà en la coneguda com a llei d'acompanyament als comptes autonòmics i no serà una baixada d'impostos de manera "indiscriminada perquè seria una irresponsabilitat".

   Així ho ha traslladat el president, Ximo Puig, després de la reunió de coordinació de la taula de diàleg social al costat dels secretaris generals de CCOO PV, Ana García, i UGT-PV, Ismael Sáez, i el president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), Salvador Navarro.

   En aquesta trobada s'ha acordat calendaritzar el procés d'elaboració de la reforma fiscal, en el qual Puig ha garantit que "per descomptat" participaran la patronal i els sindicats. De moment, el Consell espera la proposta de reforma que prepara el grup d'experts que assessoren al conseller d'Hisenda, Arcadi España.

   Segons Puig, eixa proposta s'analitzarà per a finalment "codecidir" de manera dialogada amb els agents socials encara que "les seues aportacions en algun cas poden ser contradictòries". "Amb la política fiscal limitada que tenim, intentarem fer una cirurgia fina per a donar suport a les persones i famílies que més ho necessiten", ha reiterat, i ha mostrat la seua confiança en què la reforma serà "decisiva dins del marc de limitacions".

   Al marge de la reforma fiscal, ha garantit que sindicats i patronal participaran en la definició dels pressupostos a partir de la setmana vinent. "Davant les dificultats, més cohesió que mai", ha reivindicat, destacant que el diàleg social ha servit per a donar resposta a les últimes crisis.

   Entre els sindicats, García (CCOO) ha assenyalat que les reunions per a abordar la reforma fiscal han de ser "a molt curt termini" i ha demanat que els comptes de 2023 reforcen els servicis públics, les polítiques d'igualtat i el servici valencià d'ocupació Labora.

   Sáez (UGT) ha augurat que en els pressupostos no hi haurà "grans novetats" més enllà d'atallar la inflació amb la reforma fiscal, un projecte que li "interessa" conéixer i que veu complex.

   I de la patronal, Navarro ha remarcat que encara es desconeix "a qui" anirà dirigida la reforma fiscal perquè "és un terme molt global" i no es veu capaç de valorar "si sona bé o no". "Tots tenim clar que l'economia està en una certa ralentització i que les empreses també hem d'aportar --ha subratllat--, però aportarem en la nostra línia de prioritat empresarial: des del més positiu fins al més crític amb l'administració".

   El titular de la CEV també ha demanat tindre accés a la informació de les taules de treball i a avaluacions prèvies, a més d'advocar per que els pressupostos tinguen en compte la reposició de funcionaris i la simplificació dels tràmits burocràtics.

   En la reunió, que ha comptat amb els vicepresidents Aitana Mas i Héctor Illueca, també s'ha analitzat el nivell d'execució dels programes d'ajudes impulsats per la Generalitat. Està en marxa el pla 'Reactiva' amb el 65% del mig centenar de mesures que ho conformen en execució i una desena d'elles complides, especialment les vinculades a frenar la inflació.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon