Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat crea un grup de treball per a impulsar la candidatura de la Comunitat Valenciana a acollir l'Agència IA

   Alacant es perfila com el principal "focus" per a optar a ser seu a causa de les "capacitats" en instal·lacions i teixit productiu

   La consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha mantingut aquest dijous una reunió de treball amb diferents responsables polítics i tècnics de la Generalitat per a perfilar la candidatura per la qual la Comunitat Valenciana es postularà com a seu per a albergar l'Agència Espanyola de Supervisió de la Intel·ligència Espanyola (IA).

   "El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat en nombroses ocasions la necessitat de descentralitzar els organismes públics i, de fet, aquest Govern autonòmic ha sigut el primer a situar a Alacant la Conselleria d'Innovació", ha recordat Bueno, segons arreplega un comunicat del govern autonòmic.

   Després de l'anunci de l'Executiu que l'Agència Nacional de Supervisió de la Intel·ligència Artificial serà el primer organisme que se situarà fora de la capital, el president Puig va donar a conéixer aquest dimecres en el fòrum 'Comunitat Valenciana cap al futur' que l'autonomia intentarà albergar l'organisme.

   En concret, va assenyalar que la Comunitat Valenciana serà candidata a acollir aquesta seu, que compta amb un finançament per a enguany de 5 milions d'euros i té entre les seues comeses supervisar els usos de la intel·ligència artificial i minimitzar els seus riscos al mateix temps que es fomenta la creació d'un ecosistema d'investigació i empresarial.

   Amb l'objectiu d'agilitzar el procés, Bueno ha mantingut una primera reunió amb la secretària autonòmica d'Universitats i Recerca, Carmen Beviá, el director general d'Avanç per a la Societat Digital, Juan Ignacio Torregrosa i el director general de Tecnologies de la Informació i Comunicacions, José Manuel Duarte.

   També ha assistit a la trobada el director general de la SPTCV, Antonio Rodes, en la qual s'ha establit un full de ruta per a posicionar a la Comunitat Valenciana com la millor seu per a situar el nou ens nacional.

   En aquesta primera sessió de treball s'ha acordat la creació d'un grup de treball coordinat des de la Direcció general d'Avanç per a la Societat Digital i amb la supervisió directa de la consellera, en la qual participaran la secretària autonòmica d'Universitats i Recerca, el director general de SPTCV i el director general de Tecnologies de la Informació i Comunicacions.

PRIMERES ACTUACIONS

   Com a primeres accions, es mantindran converses i establiran contactes amb totes les entitats i agents que ja treballen en l'àmbit de la intel·ligència artificial a la Comunitat Valenciana i amb el que elaborarà un informe que pose en valor i siga el reflex de totes les singularitats que el nostre territori ja té en aquesta matèria.

   "Volem conformar una candidatura sòlida i inclusiva, recolzada per tots els agents responsables de la IA a la Comunitat", ha destacat Bueno.

   Igualment, ha asseverat que la Comunitat "té ja molt treball avançat per a albergar la seu Nacional d'Intel·ligència Artificial" i ha afegit que "comptem amb un fort ecosistema empresarial i d'investigació sobre intel·ligència artificial, a més d'estar preparats per a generar i rebre talent que investigue sobre els diferents sistemes intel·ligència artificial aplicada a les diferents àrees de coneixement".

   Sobre aquest tema, segons han confirmat a Europa Press fonts coneixedores Alacant es perfila com el principal "focus" per a albergar aquesta seu a causa de les "capacitats" que posseïx quant a instal·lacions i teixit productiu.

   També s'ha referit a aquest tema la delegada del Govern a la Comunitat, Pilar Bernabé, qui ha assenyalat aquest dijous --en un esmorzar informatiu a casa Mediterrani-- que existixen dos candidatures més a acollir la seu --a part de la de la Comunitat Valenciana--, al mateix temps que ha posat en valor el "potencial humà" i el "ecosistema" de la província d'Alacant en matèria de IA.

   "Jo personalment, amb la subdelegada, la Generalitat i la candidatura, treballarem també almenys per a intentar-ho", ha remarcat Bernabé.

   Des del govern autonòmic han remarcat que la Comunitat Valenciana compta amb un teixit formatiu punter en intel·ligència artificial, les cinc universitats públiques de la Comunitat compten amb grans parcs científics vinculats i ofereixen màsters en intel·ligència artificial, com el màster en Intel·ligència Artificial en Robòtica de la UMH o el màster d'Intel·ligència Artificial Avançada i Aplicada de la UV.

   A més, la Generalitat ha engegat ValgrAI, que amb un pressupost de 2 milions d'euros pretén ser un pol d'atracció i formació de talent d'excel·lència en IA, ja que aquesta Escola de Postgrau té previst oferir 126 beques per a cursar màsters en IA a més de desenvolupar estudis de formació de postgrau.

   Quant al teixit empresarial, la Comunitat compta amb una xarxa que conjumina 11 Instituts Tecnològics punters en investigació i innovació i transferència al teixit productiu.

   La Comunitat també compta amb l'hub tecnològic que suposa Districte Digital, que ha aconseguit atraure a més d'un centenar d'empreses i un miler de professionals, des d'on es generen projectes innovadors enfocats cap a la transformació de la nova economia digital i que treballa en la seua extensió a altres entorns com el suport a reptes d'innovació que deriven d'altres hubs sectorials.

   La Fundació ELLIS Alacant està creant un equip d'investigació de primer nivell, centrada en la investigació ètica de la Intel·ligència Artificial enfocada en la relació entre les persones i els sistemes intel·ligents.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon