Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Biblioteca Valenciana celebra la Jornada de Portes Obertes el 29 de setembre

La Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu celebra la Jornada de Portes Obertes el pròxim dia 29 de setembre, festivitat de Sant Miquel, dia en què un raig de sol entra en la cripta del monestir de Sant Miquel dels Reis. 

Les portes s'obriran a les 9.00 hores perquè les persones visitants puguen contemplar el feix de llum que es filtra per una de les finestres del monestir i que es projecta en el sòl de la cripta, on estan soterrats Ferran d'Aragó, duc de Calàbria i la seua esposa, Germana de Foix, que van ordenar construir el monestir en el segle XVI. 

Posteriorment, es faran unes visites guiades per a les quals es requereix reserva prèvia telefonant al 963874002. Aquestes visites consisteixen en una explicació sobre el funcionament de la institució amb un recorregut per les sales d'estudis, els depòsits on es depositen els fons documentals i la Biblioteca Valenciana Digital (Bivaldi), que permet la consulta de documents en xarxa. Així mateix, el personal tècnic mostrarà els mètodes de treball, catalogació i inventari del material bibliogràfic. 

En la Biblioteca Valenciana es custodien més d'un milió i mig de documents. Els llegats i les donacions conformen el gruix dels fons, que es complementen amb la compra d'altres materials i amb els ingressos del depòsit legal.  

A més, la visita inclou conéixer l'arquitectura d'aquest bell edifici del renaixement valencià i la història de la seua formació, així com els diferents usos que ha tingut: monestir, presidi, magatzem, escola… fins a arribar a ser un centre cultural.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon