Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Justícia va obrir aquest divendres la nova oficina d'informació jurídica de proximitat a Benaguasil

     


La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública posa hui en marxa l'oficina d'informació jurídica de proximitat (Justiprop) en el municipi de Benaguasil situada al carrer Palau, 4, 1a planta, en el Espai de la Dona de l'Ajuntament d'aquesta localitat.

La freqüència del servei es realitzarà una vegada a la setmana en horari de demà. En concret es durà a terme els divendres de 10 a 14 hores. El servei es prestarà per professionals (lletrats i lletrades) del Col·legi de l'Advocacia de València (ICAV).

L'objectiu del Servei d'Orientació Jurídica de Proximitat (Justiprop) és oferir una resposta ràpida a la ciutadania sobre els seus dubtes jurídics i els diversos tràmits administratius, amb la finalitat de reduir desplaçaments als ciutadans.

A més, de Benaguasil es posaran en marxa oficines en els municipis d'Oriola i Crevillent. Recentment s'han posat en marxa durant el mes de setembre els serveis Justiprop a Paiporta i Riba-roja de Túria. Amb aquestes noves obertures, són ja 42 les oficines Justiprop en la Comunitat Valenciana. Aquestes oficines són clau per a afavorir la cohesió social i territorial, ja que el lloc de residència no pot ni deu afectar la qualitat dels serveis públics.

L'assistència en aquestes oficines, que és finançada per la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública, es presta per professionals dels Col·legis de l'Advocacia de la Comunitat Valenciana.

Durant el passat exercici, els i les professionals d'aquest servei van realitzar un total de 809 assistències a la ciutadania, de les quals 366 s'han prestat a persones majors de 50 anys, és a dir, el 45,2% de les assistències.

Dins del projecte de Justícia Pròxima, també s'habiliten espais on es proporciona atenció i informació a la ciutadania sobre mediació com a alternativa més ràpida, econòmica i eficaç per a resoldre conflictes enfront dels litigis (Mediaprop). A més, es preveuen oficines d'enllaç per a l'assistència a les víctimes del delicte.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon