Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

José Rafael Pascual Vilaplana serà el President d’Honor del Concert de les Bandes de Llíria 2022

La millor música de banda del món tornarà a ser present en el marc de la Fira i Festes de Sant Miquel de Llíria, amb el tradicional Concert de les Bandes que protagonitzaran l'Ateneu Musical i d'Ensenyament Banda Primitiva i la Banda Simfònica Unió Musical de Llíria. L'acte se celebrarà dissabte que ve, 24 de setembre, a les 22.30 hores en la plaça Major. 

José Rafael Pascual Vilaplana serà el President d'Honor d'esta edició de 2022. Des de 2015, és director titular de la Banda Municipal de Bilbao i des de 2018, comparteix titularitat amb la Banda Municipal de Barcelona. Ha dirigit diferents bandes i orquestres per tot el món, i ha treballat amb reconeguts solistes com, per exemple, Serguei Nakariakov, Pacho Flores, Manuel Blanco, Elisabete Matos, Asier Polo, Claudi Arimany, Juan Pérez Floristán o Estrella Morente, entre molts altres. A més, és compositor de diferents obres per a banda, cor, dolçaina, música escènica i música de cambra.

Este prestigiós director de Muro de Alcoy atresora un gran nombre de guardons, entre els quals destaquen el 1r Premi "Batuta d'Or" del Concurs de Direcció del WMC de Kerkrade (Holanda) el 1997; el 1r Premi "Batuta d'Honor" del Concurs de Direcció de l'EBBA a Birmingham (Anglaterra, l'any 2000. el premi Euterpe de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana en les categories de Direcció de Banda i de Composició de Música per a la Festa; el premi Nacional de Música "Ignacio Morales Nieva" del Festival de Música de Castella la Manxa; o el premi Maitena de la Societat Coral de Bilbao per la seua trajectòria.

En el Concert de les Bandes, també es farà un homenatge al reconegut compositor en el món de la banda simfònica, Juan Gonzalo Gómez Deval. Nascut a Benissanó, ha compost obres per encàrrec tant per a d'obligada interpretació com de lliure elecció, per a diferents certàmens internacionals. Està en possessió del Premi Euterpe 2006 a la composició de música simfònica, per la seua obra "Muralles". 

A més, és arranjador, assessor musical discogràfic, conferenciant sobre la seua música, professor d'instrumentació i transcripció en cursos de direcció, i és assíduament convidat com a jurat qualificador en concursos per a bandes tant en l'àmbit nacional i internacional.

El regidor de Música, Pedro Vicente, ha destacat que el Concert de les Bandes "és la gran cita musical del nostre municipi que reuneix en un mateix escenari a les nostres dos prestigioses agrupacions, exemple de l'excel•lència artística de les nostres societats musicals, i que és un dels motius pels quals som reconeguts com a Ciutat Creativa de la Música per la UNESCO. I on, a més, cada any volem reconéixer el treball de les figures del camp de la direcció i la composició, com els homenatjats en esta edició". 

Programa del concert
La Banda Primitiva, sota la batuta de Javier Enguídanos obrirà l'acte amb dos obres de Gómez Deval, el pasdoble "Mari Carmen Desco" i "La batalla de Rande", i tancarà la seua actuació amb "Jaque Mate" d'Artur Bliss. 

En la segona part, la Unió Musical, que tindrà com a director convidat a José Miguel Rodilla, interpretarà "Tres sonrisas" i "Dragón Elliot" de Gómez Deval, "Divertimento" de Leonard Bernstein, per a concloure amb l'Himne de Llíria i el de la Comunitat Valenciana. 
 


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon