Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Experts assenyalen que el trastorn postvacances pot provocar ansietat, insomni o problemes gastrointestinals

   Afecta al 40% de la pobla[5ció i sol tindre més repercussió en les dones, que sumen al treball la càrrega de les tasques familiars

 

   Els especialistes assenyalen que el retorn a la rutina i al treball després de les vacances d'estiu provoca en moltes persones el conegut com a trastorn postvacances, un procés d'adaptació que genera alteracions tant físiques com a psicològiques acompanyades de símptomes com ansietat, nerviosisme, apatia, cansament, baix estat anímic, insomni i fins i tot mal de cap o trastorns gastrointestinals i en l'alimentació, com falta o excés d'apetit.

   En aquest sentit, el metge internista de l'Hospital Vithas València 9 d'Octubre el doctor Jesús Recio ha explicat que "el trastorn postvacances té el seu origen en el canvi dels bioritmes, ja que després de les vacances el treball altera novament la nostra rutina vital".

   "Segons la Societat Espanyola de Medicina Familiar i Comunitària (SEMFYC), arriba a afectar a un 40 per cent de la població, i té habitualment més repercussió en les dones, simplement pel fet que moltes d'elles sumen al treball un important paper en l'organització de les tasques familiars", ha subratllat Fort, segons ha indicat l'hospital Vithas en un comunicat.

   Els experts destaquen que normalment els símptomes, tant físics com a psicològics, remeten passats uns dies, una vegada que l'individu s'adapta a la rutina laboral, familiar i social. Segons el doctor Fort, "el 20% dels afectats aconsegueix recuperar-se del tot en tan sol dos dies, però el 35% arrossega els símptomes i les molèsties durant dos setmanes".

   "Només en el cas que els símptomes deriven en una síndrome d'ansietat generalitzada o un estrés crònic, cal derivar al pacient a un psicòleg, ja que podria ser una conseqüència d'altres patologies psicològiques més greus", ha alertat.

   En aquesta línia, ha remarcat que "l'estrés i l'ansietat perllongada, a més de produir trastorns mentals, poden desencadenar també una sèrie de trastorns físics, de tipus cardiovasculars, digestius o respiratoris, i fins i tot dermatológicos (amb aparició de psoriasis, acne o èczema)".

   Per a pal·liar-los, el doctor Recio ha insistit en la importància de portar una dieta rica en vegetals i fruita, evitar prendre massa café i reprendre l'esport. A més, ha recomanat tornar a casa uns dies abans de la reincorporació al treball per a "adaptar els horaris, alimentació i activitat".

   "També és important fer coses que ens vinguen de gust durant el temps lliure, fora de l'horari laboral i marcar-se objectius realistes", ha conclòs el professional.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon