Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

EUPV triarà candidats per a autonòmiques el 30 de novembre, buscant confluir amb COMPROMIS i PODEM

foto del CPN de EUPV huí

Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) ha aprovat el reglament de primàries per a les pròximes eleccions autonòmiques  i municipals del mes de maig de 2023 amb 71 per cent dels vots a favor, que estableix que les candidatures definitives es donaran a conéixer el pròxim 30 de novembre.

La formació ha celebrat aquest dissabte el seu Consell Polític Nacional en format semipresencial per a "analitzar col·lectivament els ítems que marcaran l'inici del nou curs polític". Així mateix, s'ha presentat l'informe polític de l'organització, que ha sigut aprovat amb un 73% dels vots a favor. D'aquesta manera, des d'Esquerra Unida es pretén "continuar avançant en polítiques que milloren la vida de la classe treballadora".

La coordinadora general d'Esquerra Unida (EUPV), Rosa Pérez Garijo, ha manifestat que la "prioritat" és la "reedició del Botànic en l'àmbit autonòmic, però també la consolidació i ampliació de la força municipalista que  sustenta a EUPV".

D'altra banda i per a les Corts Valencianes i la presidència de la Generalitat, les candidatures podran presentar-se entre el 19 de setembre i el 3 de novembre.  Les votacions per a les Autonòmiques, seran on-líne des del 22 de novembre fins al 25 i la votació presencial serà el 27 de novembre

La proclamació definitiva es realitzarà el 4 de novembre. Del 21 al 25 d'eixe mes es desenvoluparà la votació en línia de candidatures autonòmiques i municipals, mentre que el 27 de novembre seran les votacions presencials. D'aquesta manera, el calendari de primàries d'Esquerra Unida estableix que la designació de les candidatures culminarà el 30 de novembre amb els resultats definitius.

Des de l'organització destaquen que la candidatura serà "paritària", amb llestes "cremallera" i que "s'afavorirà la inclusió d'un mínim del 20% de joves menors de 31 anys". A més, EUPV deixa oberta la possibilitat de votar possibles confluències amb altres formacions polítiques fins a l'últim moment, sempre que així ho ratifique un Consell Polític Nacional.

Un acord per a la Generalitat el més ampli possible.

Així mateix, la coordinadora general d'Esquerra Unida (EUPV), Rosa Pérez Garijo, ha apostat per aconseguir un acord "el més ampli possible" amb Podem i Compromís per a les pròximes eleccions autonòmiques en la Comunitat Valenciana. "Anem a treballar en aquesta línia per a fer-ho possible", ha assegurat.

Així s'ha manifestat la també consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica aquest dissabte, en declaracions als mitjans, durant el Consell Polític Nacional d'Esquerra Unida.

Pérez Garijo ha afirmat que EUPV "deixa la porta oberta, com no pot ser d'una altra manera, a confluir amb altres forces polítiques". "Pràcticament en totes les eleccions hem anat amb altres forces polítiques", ha subratllat.

"Ja ho vam dir fa quatre anys i ho continuem dient ara: volem un acord el més ampli possible que reculla tant a Podem com a Compromís, i en aqueixa línia treballarem per a fer-ho possible i arribar així a la Generalitat", ha conclòs.

No obstant això i, segons hem pogut saber de fonts de l'organització. Una vegada elegit el candidat o candidata i la llista per a les autonòmicas, l'organització podrà arribar als acords necessaris amb les diferents forces polítiques, acord que haurà de ser sotmés a referèndum entre els seus afiliats. Tal com han indicat i marquen els seus estatuts.

En les municipals el objectiu és incrementar la seua força municipalista lo més possible

Les primàries a nivell municipal, en aquells municipis que decidisquen realitzar-les - no obligatòries,  els/as caps de llista hauran de ser triats abans del 6 de febrer. Cada col·lectiu local té autonomia per a decidir si fan o no primàries, no és obligatori per estatuts per als municipis. Quant a les eleccions municipals l'organització que encapçala Rosa Pérez manifesta ratificarse en l'autonomia dels diferents col·lectius, dins de les línies generals de l'organització.

Rosa Pérez atenent als medis abans de la reunió

.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon