Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Enrique Santiago acusa el PP de voler imposar un 'model franquista' per al CGPJ i mostrar una actitud 'dictatorial'

Demana que expiren automàticament els mandats "vençuts" en el CGPJ i denúncia el "nou desafiament" de la dreta amb el bloqueig del TC

El dirigent d'IU i portaveu adjunt d'Unides Podem en el Congrés, Enrique Santiago, ha acusat el PP de remetre una "llista d'imposicions" amb la seua carta de condicions per a avindre's a renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) mitjançant una actitud "dictatorial".

És més, ha censurat que els populars aspiren al fet que un "poder de l'Estat", com és el cas de l'òrgan de govern dels jutges, es trie de manera "corporativa", la qual cosa al seu judici implica un "model franquista".

"En una democràcia, un poder de l'Estat no pot ser triat de manera corporativa --model franquista--", ha censurat el diputat per a asseverar que això precisament és el que comporta la missiva enviada a l'Executiu per part del sotssecretari d'acció institucional del PP, Esteban González Pons, quan al·ludeix a la fórmula que "els jutges trien als jutges".

Enfront d'aquesta visió, ha reivindicat la necessària participació de la representació en aqueix procés de la sobirania popular, és a dir, del Parlament.

"NOU DESAFIAMENT A L'ESTAT DE DRET"

"Pretendre imposar una llei a un Parlament democràtic és una actitud dictatorial", ha aprofundit el també líder del PCE per a insistir que els populars, amb la seua carta, no oculta la seua voluntat de "control de la justícia des de darrere".

Sobretot arran de que "simultània i coordinadament", ha relatat, ahir 11 dels 19 vocals del CGPJ van optar per incomplir la reforma del Poder Judicial, la conseqüència del qual suposa "bloquejar la renovació" de membres del Constitucional. Per a Santiago aquest comportament comporta un "nou desafiament a l'Estat de Dret de la dreta".

En aquest sentit, ha proposat respondre "amb la llei" i ha proposat com a "mesures lògiques" que expiraren "automàticament" els mandats "vençuts" de juristes en el TC i l'òrgan de Govern dels jutges.

"LA MAJOR CRISI CONSTITUCIONAL DES DEL 23F"

En contraposició, ha demandat respondre "amb la llei" i proposa "mesures assenyades", com que expiren de manera automàtica els mandats "vençuts" en el TC i el CGPJ, així com limitar a les "estrictament constitucionals" les competències de l'òrgan de govern dels jutges.

Finalment, ha advertit que aquesta situació suposa "la major crisi constitucional des del 23F" i té "responsables", com un "poder judicial conservador" que "no exigeix al PP que cessament el seu bloqueig" i un PP que "només respecta la Constitució i la llei quan governa".


Crónica CT * Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon