Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els actes culturals d´estiu a l'Eliana s'acosten als 14.000 espectadors




Entre els mesos de juny i agost l'oferta cultural ha recuperat pràcticament les xifres pre-pandèmia

Després de la volta a la normalitat anterior a la pandèmia, i una vegada acabada l'època estival, cal fer balanç dels dos programes culturals que han protagonitzat aquestes dates: el Cinema d'Estiu i el festival Estiu a la Torre 2022. Així, s'ha pogut comprovar com entre el 4 de juny i el 31 d'agost, 13.870 veïns i veïnes de l'Eliana i d'altres municipis pròxims han gaudit d'un total d'11 espectacles musicals a la Torre del Virrei i de 59 sessions de cinema.

El Cinema d'Estiu, la programació del qual ha tornat al seu format habitual, continua consolidant-se com un dels grans referents culturals d'aquests mesos en la localitat albergant a més de 12.000 persones en els 25 títols diferents projectats. 500 espectadors de mitjana que s'han acostat aquestes nits a la terrassa d'estiu per a gaudir de les últimes propostes del cinema nacional i internacional amb films com 'Belfast', 'Licorice Pizza' o 'Coda', entre altres.

El cinema familiar ha estat el gran triomfador aquesta temporada, tal com demostra el cartell d'entrades esgotades en 'Padre no hay más que uno 3', 'Lightyear', 'Gru, mi villano favorito 3'. A més de recuperar aquesta temporada el servei de bar i els tradicionals sopars al recinte, durant el mes d'agost s'han projectat, previ a l'inici, els curts guanyadors del festival l'Eliana Cinema 2021 amb 'Papirofatum' i 'Cimena d'Estiu' d'Adrìà Igual, la producció col·lectiva 'L'audició' i 'Pinza buena, pinza mala' de Pau Moncho.

Per part seua, el festival Estiu a la Torre s'aferma com una altra de les propostes culturals més importants per a l'Eliana durant juny, juliol i agost. Amb una mitjana de més de 200 assistents per sessió, la Torre del Virrei ha albergat actuacions de grans intèrprets com Yoel Páez i l'elianera Eva Català, que va aconseguir reunir més de 270 persones, Antonio Núñez o Miquel Gil, entre altres. Tres són els festivals que, com cada any, s'han celebrat al marc d'aquest programa: Cinc Segles de Música, que va clausurar la seua XVII edició amb el Recital Líric del Centre de Perfeccionament de Les Arts; Trobades de Jazz, que amb 'Big Mama Montse' va batre el rècord amb 312 assistents i Pinzellades Flamenques, que enguany ha celebrat la seua XXI edició amb els reconeguts artistes, Antonio Núñez El Pulga, David Cano i Miguel El Rubio.

L'alcalde, Salva Torrent, s'ha mostrat molt satisfet amb aquestes xifres que, per primera vegada, són comparables a les obtingudes abans de la pandèmia, "la qual cosa demostra que el públic elianer aposta per la cultura també durant els mesos d'estiu".



Crónica CT * Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon