Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El projecte Cassandra de la Generalitat avança en la gestió electrònica de la xarxa de residències, s'inicia ja en 50 centres

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, en col·laboració amb la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DGTIC), dependent d'Hisenda, ha iniciat durant el primer semestre de 2022 la implementació del projecte Cassandra per a la gestió electrònica unificada de la xarxa de residències en els primers 50 centres.

El projecte tecnològic Cassandra persegueix gestionar la xarxa de residències de la Generalitat en una sola eina senzilla, útil i intuïtiva; facilitar l'accés des de les residències a informació social, sanitària i farmacològica; i centralitzar la recollida d'informació necessària de tot tipus de residències (públiques, privades i concertades) i centres de majors, diversitat funcional, salut mental i infància i adolescència.

"La creació d'un sistema informàtic integrat ens equipara als sistemes educatius i sanitaris amb eines que permeten la millor atenció i seguiment de l'atenció a les persones usuàries", ha incidit el director general de la Infraestructures de Serveis Socials de la conselleria d'Igualtat i Serveis Inclusius, Enric Juan Alcocer.

Alcocer ha emmarcat aquest avanç dins de la voluntat del Consell per convertir els serveis socials en la quarta pota de l'Estat de Benestar i conferir-li una importància i capacitat de gestió com mai abans havia tingut. "Un sistema integrat s'ha demostrat com una de les urgències post-covid, permetent així la implantació dels nous models residencials i millorant les condicions de treball del personal dels centres de serveis socials", ha continuat el director general.

"És un projecte transversal que connectarà amb la Història Social Única i que ha comptat amb la participació d'experts informàtics i també de treballadors de residències públiques, finançat a més amb Fons Europeus de reconstrucció", ha explicat Alcocer.

Després de les labors tècniques d'adaptació i preparació de les eines realitzades per la DGTIC per a la connexió dels diferents centres, el mes de març passat va començar la implantació en les primeres residències, que sumen ja mig centenar i l'objectiu és completar la implantació en els 70 centres restants durant els pròxims mesos.

En aquesta línia, el director general de TIC, José Manuel García Duarte, ha incidit en què quan el projecte Cassandra estiga implantat en tota la xarxa, "els centres podran accedir a informació de diferents àrees i disposar de dades creuades al moment, fonamentals per a la seua gestió i control, sobre qüestions que faciliten el seu dia a dia, com poden ser dades sobre els familiars dels residents, les activitats que realitzen, xicotets accidents com a caigudes o informació sobre vacunacions, contagis i medicació".

"Fins al moment cadascun dels centres comptava amb una solució diferent per a la seua gestió. El que estem fent és estandarditzar les eines tecnològiques i posar-les a la disposició de tots per igual, també per a millorar l'explotació de les dades i l'obtenció de valor afegit en una plataforma centralitzada de la Generalitat", ha apuntat García Duarte.

"La plataforma", ha continuat, "ja està operativa i hem començat a realitzar extraccions d'informació en forma de llistats i consultes, dels quals obtindre indicadors, i a elaborar quadres de comandament que facilitaran enormement la gestió directiva dels centres, ja que simplifiquen la informació del centre i dels residents".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon