Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Consorci de Museus i NEGRE presenten ‘Pan y Circo’, la primera exposició de la convocatòria Scroll 2022

El Consorci de Museus de la Comunitat Valènciana i NEGRE, el projecte de programació audiovisual del Centre Cultural Las Cigarreras d'Alacant, presenten el divendres 16 de setembre a les 19.00 hores l'exposició 'Pan y Circo', la primera mostra de la convocatòria Scroll 2022.

Scroll és una convocatòria pública de creació artística audiovisual impulsada pel Consorci de Museus per a l'espai NEGRE de Las Cigarreras. El mes d'agost passat, després de l'avaluació i valoració de les 36 propostes presentades, el jurat va seleccionar per unanimitat els projectes '¿Te está llegando algo?', de Sara Aliana i Sara Marhuenda, i 'Pan y Circo', de Jorge Isla, que s'exposaran al llarg de 2022 i 2023.

El divendres 16 de setembre a les 19.00 hores es presenta 'Pan y Circo', una proposta de l'artista Jorge Isla basada en el concepte 'mukbang', un ritu gastronòmic i espectacle de masses en què una persona, denominada ASMR-tist, consumeix grans quantitats de menjar en directe mentre interactua amb l'audiència a canvi de guanys econòmics.

L'artista proposa subvertir una sèrie d'estímuls ASMR referents a la manipulació dels aliments com xuplar, esgarrar, mossegar, mastegar o engolir, i convida a una investigació que desplace aquesta experiència i determinada realitat social a un nou espai mental: triturant els continguts, subvertint la finalitat d'aquests i oferint una mirada crua, al mateix temps que complexa, de la nostra època de virtualització, projecció i anhel d'intimitat, en referència al problema de la construcció d'un jo, la relació bivalent entre humans i la representació digital de la nostra identitat per mitjà de la interacció virtual, la construcció de comunitats, economia i valors a través del consum de continguts en línia. 

L'exposició, que es podrà visitar fins al 26 de novembre, compta amb una escenografia immersiva que contempla vídeo, so i escultures que transmeten una visió fragmentada, al mateix temps que caòtica, del 'mukbang', la seua simbologia i codis visuals. 

"La convocatòria de Scroll suposa una invitació per a explorar l'art digital i l'ús de la tecnologia, i reivindicar les pràctiques artístiques com a lloc d'experimentació. Les obres seleccionades revelen la capacitat que té el mitjà audiovisual per a reflexionar sobre aquesta temàtica i aprofundir sobre aspectes del contemporani. Des del Consorci de Museus, el nostre compromís amb aquesta convocatòria és impulsar el talent emergent i mostrar noves expressions artístiques que desenvolupen narratives interactives en la seua forma més experimental en un espai de referència com Las Cigarreras", assenyala el director del Consorci de Museus, José Luis Pérez Pont. 

Sobre NEGRE
NEGRE és el projecte de programació expositiva de TODO BIEN situat a la sala audiovisual de la Caixa Blanca del Centre Cultural Las Cigarreras. L'objectiu d'aquest projecte és impulsar aquest espai com a lloc d'exposició, experimentació i difusió de projectes artístics contemporanis que exploren les possibilitats de l'audiovisual en el seu ús i context contemporanis. A més, NEGRE dona suport a nous creadors que treballen amb el mitjà audiovisual, impulsant i generant condicions que faciliten l'exhibició i la difusió dels seus projectes dins i fora del Centre Cultural Las Cigarreras, coproduït pel Consorci de Museus. Més informació en Consorci Museus


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon