Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Consell finança un projecte de recerca per mitigar l‟impacte climàtic del sector de la construcció

La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital finança amb 600.000 euros diversos projectes d'investigació desenvolupats per l'Institut Tecnològic AIDIMME per a analitzar la viabilitat d'ús d'elements prefabricats sostenibles desenvolupats pel propi Institut per a sistemes d'aïllament tèrmic exterior o particions verticals d'interior.

El projecte 'Prefconcept Nous elements prefabricats en entorn real' és la continuació del projecte 'Presost Desenvolupament d'elements constructius prefabricats i d'alta sostenibilitat', realitzat en 2021. Tots dos compten amb el suport de la Direcció General d'Innovació de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, i la col·laboració d'empreses dels sectors implicats i s'engloben dins de l'Estratègia d'Especialització Intel·ligent de la Generalitat Valenciana per la qual enguany es destina un total de 3,3 milions d'euros a impulsar projectes innovadors desenvolupats en els onze instituts tecnològics de la Comunitat Valenciana per a contribuir a la transformació del teixit productiu. En els dos últims anys, el Consell ha invertit 6,6 milions en aquestes iniciatives.

Durant el passat exercici, el projecte Presost, que també va finançar el Consell, va investigar i va desenvolupar aquests elements prefabricats per a la construcció a partir de materials d'origen natural, com la posidònia, la corfa d'arròs, o fusta de molt ràpida renovació, així com un morter amb matèries reciclades, estudiant les seues prestacions a escala laboratori i planta pilot.

Aquest nou projecte de 2022 analitzarà el comportament d'aquests elements a escala real, és a dir, utilitzant-los en un entorn real, mitjançant el monitoratge dels paràmetres que es consideren crítics per a poder efectuar les modificacions oportunes en aquells casos en què fora necessari.

A més de conéixer en una construcció real els fluxos de calor, els canvis de temperatura i les possibles deterioracions d'aquests elements de construcció, el projecte valorarà la viabilitat de la implantació dels resultats en part de les empreses, de manera que aquesta anàlisi permeta que els fabricants de la Comunitat d'elements pre-fabricats i el seu entorn industrial, puguen augmentar la seua cartera de productes amb major valor afegit que l'actual.

Hi ha destacar que aquests elements fabricats per AIDIMME es caracteritzen per la seua alta sostenibilitat, la baixa petjada de carboni, una contribució significativa a la disminució dels residus de la construcció i la demolició (RCD), l'alleugeriment dels elements constructius, la facilitat en el reciclatge, la seua alta durabilitat, un comportament tèrmic i acústic òptims, i una més que considerable minimització de l'emissió de compostos orgànics volàtils, COV's.

La directora general d'Innovació, Sonia Tirado, ha precisat que "l'emergència climàtica i les seues conseqüències estan en el centre de l'acció del Consell, i impregna totes les nostres polítiques. És una prioritat absoluta. Per això, des de la Conselleria d'Innovació ajudem els nostres sectors productius a disminuir el seu impacte ambiental a través de la innovació. Hem de continuar caminant cap a una economia circular i baixa en carboni, ja que sense innovació no podem combatre amb èxit el canvi climàtic".


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon