Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Consell adaptarà l'IRPF a la inflació, augmentarà un 10% les deduccions fiscals i 100 euros a deduir en hipoteques

El 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat aquest dimarts algunes de les mesures que inclourà la reforma fiscal valenciana, que tindrà efectes "des de ja" i amb caràcter retroactiu des de l'1 de gener de 2022 i beneficiarà a tots els ciutadans que cobren menys de 60.000 euros a l'any, "la majoria de la societat".

En concret, la primera mesura és augmentar en un 10% la quantia exempta de tributació a tots els valencians, "el màxim que permet la norma"; la segona és una nova tarifa autonòmica de l'IRPF per a 2022, amb nous trams adaptats a la inflació, i la tercera és l'ampliació en un 10% de "totes les deduccions i bonificacions fiscals".

En la seua intervenció inicial en el Debat de Política General en Les Corts, Puig ha posat l'accent que aquestes mesures van dirigides als contribuents que cobren menys de 60.000 euros; és a dir, 1,34 milions de valencians i el 97,4% del total.

"La nostra perspectiva és clara: no al populisme fiscal", ha recalcat insistint que és una reforma pensada per a la majoria. A més, ha defensat que la Comunitat mantindrà l'impost de patrimoni perquè "només tributen el 0,5% de valencians" per ell.

Una deducció fiscal de 100 euros en les hipoteques per a rendes de fins a 30.000 euros

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que el govern autonòmic aprovarà una deducció fiscal de 100 euros per a les hipoteques de determinades rendes.

Així ho ha assenyalat en la seua intervenció en el Debat de Política General, com a part de la "resposta pública a la inflació".

L'ajuda beneficiarà a les rendes individuals de fins a 30.000 euros i per a la tributació conjunta de 47.000 euros.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon