Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Díaz esperarà l'anàlisi dels experts i conèixer l'IPC mitjà anual per prendre una decisió sobre l'SMI



La ministra de Treball, Yolanda Díaz, en una roda de premsa, en La Moncloa, ahir  6 de setembre de 2022, a Madrid (Espanya). Durant la compareixença han confirmat l'aprovació del reconeixement del subsidi a la desocupació a les empleades de la llar 

La vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha assenyalat aquest dimarts que convocarà al desembre a la taula de diàleg social per a escoltar les parts i prendre una posició sobre la pujada del Salari Mínim Interprofessional (SMI), després de conéixer primer l'anàlisi encarregada a la Comissió Assessora i la dada final de la mitjana anual de l'Índex de Preus al Consum (IPC).

"Una vegada que acaben les seues tasques [els experts] i una vegada que coneguem la dada final de la mitjana anual de l'IPC convocarem, com sempre fem al desembre, la taula de diàleg social per a escoltar les parts i prendre una posició", ha apuntat la vicepresidenta segona en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Díaz ha recordat que el Govern va convocar divendres passat al comité d'experts perquè, en un termini de dos mesos i mig, determine la pujada del Salari Mínim, en un context marcat ara per l'escalada de preus.

Encara que el comité assessor ja va elaborar una anàlisi sobre aquesta qüestió fa un any, Díaz ha explicat que s'ha ampliat ara el mandat a dues qüestions més: una d'elles és que realitzen els càlculs conformement a les dades actualitzades de 2022 i una altra és tindre en compte les conclusions d'un informe del Banc d'Espanya, en el qual al·ludia a la importància que té el salari mínim en la desigualtat i la pobresa.

Preguntada per quin seria la pujada del salari mínim que a ella li agradaria, Díaz ha respost: "La vicepresidenta no pot donar opinions pròpies. El que m'agradaria... en fi. L'ésser i el deure ser", ha apuntat.

Crónica CT * Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon