Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Díaz defensa l'impost a grans fortunes davant de la 'injustícia fiscal' i creu que les mesures no poden ser temporals

Rebutja entrar en les "batalles culturals" de dreta i extrema dreta: "Hui ja ningú discuteix que pujar el salari mínim siga dolent"
La vicepresidenta segona del Govern d'Espanya i ministra de Treball, Yolanda Díaz, ha defensat l'impost a les grans fortunes que es negocia amb el Ministeri d'Hisenda en el marc dels Pressupostos Generals de l'Estat, ha justificat la necessitat d'aquest tribut davant la "injustícia fiscal" que, al seu judici, es dona a Espanya, i ha reivindicat que aquest tipus de mesures "no poden ser temporals".

En declaracions als mitjans aquest dissabte abans de participar en València en un dels actes emmarcats en el X aniversari d'eldiario.es, Díaz ha apostat per la penalització dels trams salarials més elevats, és a dir, que "es graven més les rendes pròximes als patrimonis elevats que les rendes salarials".

La ministra de Treball ha defensat els plantejaments "ambiciosos" en matèria d'ingressos públics que des d'Unides Podem negocien "des d'abans de l'estiu" amb la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, de cara a l'elaboració i posterior aprovació dels Pressupostos Generals de l'Estat, entre ells la modificació de l'impost de societats "perquè s'assimile al 15 per cent", un aspecte "molt rellevant" en la negociació, segons ha incidit.

Des de la formació habitada, ha assenyalat Díaz, també aposten per l'impost a les grans fortunes i per la penalització dels trams salarials més elevats, "singularment tipus que implementen la tributació per damunt de 120.000, 200.000 euros i d'ara en avant".

En aquesta línia, ha apuntat que una altra de les propostes plantejades a Montero és una harmonització fiscal. Sobre aquest tema, Yolanda Díaz ha considerat que és "molt convenient" fixar un tram "a partir del qual no siga bonificable i que totes les comunitats autònomes tinguen l'obligació d'assenyalar el mateix disseny d'ingressos públics", i que, "a partir d'ací, sí que puguen establir diferències".

Així, Díaz ha mostrat el seu suport explícitament a la proposta formulada aquest divendres pel 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, al president del Govern, Pedro Sánchez, que l'"esforç fiscal" que realitzen algunes comunitats autònomes es compute a l'hora de distribuir de manera "justa" els ingressos de l'Estat, enfront de les regions que pretenen practicar un "desarmament fiscal". "Sí que soc partidària", ha ratificat Díaz, al mateix temps que ha esmentat el factor del finançament autonòmic.

"SOM ANÒMALS A EUROPA"

La vicepresidenta del Govern ha reivindicat que ha "arribat el moment" d'impulsar una reforma estructural en matèria d'ingressos públics. "Som anòmals a Europa, tenim cinc punts de distància en pressió fiscal i, per tant, hem d'acomodar les estructures d'ingressos públics a les realitats econòmiques i socials del segle XXI, cosa que no està passant", ha postil·lat.

Per això, ha argumentat que la proposta d'impost a les grans fortunes "no està pensat per a ara, sinó que està pensada perquè hi ha injustícia fiscal". "I quan hi ha una injustícia fiscal, les mesures han de ser estructurals", ha apostat.

Díaz ha incidit en què en formar part d'un govern de coalició s'avança "a poc a poc" en aquest aspecte, però en qualsevol cas ha insistit en la necessitat de defensar l'impost a les grans fortunes. "No pot ser que un xicotet autònom tribute més que una gran corporació del nostre país", ha censurat.

Sobre aquest tema, ha valorat "qualsevol avanç" per a "atallar" els "problemes enormes" de la crisi a conseqüència de la guerra a Ucraïna. "Benvingut siga", ha expressat.

REBUTJA ENTRAR EN "BATALLES CULTURALS"

Finalment, preguntada per les declaracions de l'expresident del Govern José María Aznar sobre l'impost a les grans fortunes, Díaz ha rebutjat entrar en "les batalles culturals de la dreta i l'extrema dreta" que disputen "per raons evidents", en les quals, ha advertit, ella "mai" caurà "".

Enfront de la postura d'Aznar, ha considerat que hui dia a Espanya "ja ningú discuteix que pujar el salari mínim siga dolent" i que, per tant, resulta ser "una mala notícia per a la dreta i extrema dreta que es consoliden conceptes que siguen positius", ja que aquests sectors "segueixen en les guerres culturals" mentre el Govern d'Espanya "continua millorant la vida de la gent d'aquest país".

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon