Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Cultura programa noves funcions de 'Música empresonada' en Sant Miquel dels Reis


   La Direcció general de Cultura i Patrimoni reposa en el monestir de Sant Miquel dels Reis de València l'espectacle 'Música empresonada' els dies 29 i 30 de setembre i 1, 2, 6, 7, 8 i 9 d'octubre. Les entrades, que són gratuïtes, han de descarregar-se en la direcció Música Empresonada.

   Es tracta d'una dramatització musical que reconeix als músics i compositors valencians que van patir la presó i van ser privats de la seua llibertat creativa durant la Guerra Civil i la dictadura franquista.

   En l'espectacle es desenvolupa un argument ficcionat que està basat en fets i persones reals i que té com escenari el monestir de Sant Miquel dels Reis, que va ser presidi fins a finals dels anys seixanta, circumstància que provoca en l'espectador una emoció afegida.

   L'obra recorre el monestir escenificant moments de la vida dels músics. A l'inici, rep al públic amb una revetla que festeja l'aniversari de la II República, que es veu truncada per l'arribada de la Guerra Civil.

   En el claustre nord -antic pati de la presó- passegen els músics per les presons franquistes. I en l'església es recrea la vida i l'obra d'aquests compositors fora de la presó, inhabilitats i exclosos per la seua ideologia.

   El guió i la direcció escènica són de Toni Tordera, la direcció musical de Pasqual Pastor, i els diàlegs estan escrits per Juanjo Prats. La producció executiva és a càrrec de Yapadú Artística.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon