Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Consell i Ajuntament exigeixen a un edil de Vox que assenyale l'autoria d'un vídeo de l'inici d'un incendi al Saler que ell va publicar


Diversos membres del Consell i de l'Ajuntament de València han instat el portaveu de Vox al consistori, José Gosálbez, a descobrir l'autoria d'un vídeo difós a les xarxes socials en què s'observa la fase inicial del conat d'incendi declarat a última hora de divendres a El Saler (València).

Des del consitorio, l'alcalde, Joan Ribó, ha censurat que "no tot val en política" i ha qualificat la difusió del vídeo de "molt greu". "Volem saber d'on ix aquest vídeo, qui és qui grava l'inici del foc presumptament intencionat i per què el difon l'extrema dreta", ha escrit en el seu perfil de Twitter.

El edil compartió el sábado por la mañana en su perfil de Twitter un vídeo del inicio del fuego, acompañado de un mensaje en el que denunciaba que El Saler es "un polvorín junto al mar" y exigía que "se priorice al chorlitejo que allí anida". "Basta de excusas para no actuar el riego de incendios forestales es real", alertaba, al tiempo que denunciaba un "falso ecologismo frente a la seguridad de los vecinos es demencial".
Es tracta d'un vídeo publicat per ell en tweter i en el qual s'aprecia l'inici de l'incendi en la zona del Saler. Un vídeo que no pot tindre's sinó s'està molt a prop, o li ho han entregat directament els qui estaven molt a prop. Això és el que fa sospitar a l'alcalde i al Consell sobre qui està darrere de l'incendi provocat ahir en el Saler.

Diversos membres del Consell i de l'Ajuntament de València han instat el portaveu de Vox en el consistori, José Gosálbez, a descobrir l'autoria d'un vídeo difós en les seues xarxes socials en el qual s'observa la fase inicial del conat d'incendi declarat a última hora del divendres en El Saler (València).

Davant la publicació del vídeo, diversos càrrecs polítics del Consell i l'Ajuntament de València han demanat al regidor que aclarisca la seua procedència. Entre ells, la consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, li ha demanat l'autoria del vídeo. "Segur que no tienees inconvenient a ajudar en la investigació", ha apuntat.


Per part seua, el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha indicat que el vídeo "està realitzat JUST a l'inici de l'incendi". "El senyor portaveu de Vox a l'Ajuntament ha de dirigir-se a la Policia a posar en coneixement qui li va proporcionar aquest vídeo. Tot apunta al fet que va ser intencionat així que serà de gran ajuda en la investigació", ha agregat.

"DESPROTECCIÓ" DEL SALER

D'altra banda, la portaveu del PP a l'Ajuntament de València, María José Catalá, ha mostrat la seua "preocupació" per la "desprotecció" en la qual es troba El Saler després d'haver-se produït aquest cap de setmana dos conats d'incendis.

"Agraïm la labor ràpida i eficaç dels bombers, però ací hi ha una realitat: la desídia i la lentitud del govern municipal per a posar en marxa un sistema de detecció i prevenció d'incendis que funciona en altres ciutats", ha denunciat, segons ha indicat la formació en un comunicat.

En aquesta línia, ha criticat que "aquests retards estan costant diners als valencians", al mateix temps que ha assegurat que "la prioritat del PP serà posar en marxa aquest sistema antiincendis perquè El Saler el mereix". "Ja no caben més excuses hem de posar tots els mecanismes per a protegir aquest enclavament natural de la ciutat", ha finalitzat.

Com a resposta, el vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha asseverat, en unes declaracions remeses als mitjans de comunicació, que el parc natural de la Devesa-Albufera és "un dels boscos més vigilats i protegits d'Espanya, d'Europa i del món perquè l'Ajuntament inverteix una ingent quantitat de recursos per a protegir-lo, així com a les persones que viuen en ell".

"Som un exemple de gestió i conservació d'un bosc mediterrani", ha subratllat, i ha defensat que el parc natural de la Devesa-Albufera "es troba en el seu millor moment de conservació de les últimes dècades".
Crónica CT * Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon