Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bloc i País critica la formulació de les primàries de Compromís per manca de «participació i transparència»


Bloc i País, el corrent crític de l'antic Bloc Nacionalista Valencià –ara rebatejat com Més Compromís– ha criticat la formulació de les primàries per part de la coalició Compromís per a triar els candidats que seran protagonistes del pròxim cicle electoral previst per a la pròxima primavera. Concretament, el corrent nacionalista ha fet un fil per Twitter en què posa de manifest el seu malestar per la capacitat que la Comissió Executiva Nacional de la coalició s'ha atorgat per a, «en qualsevol moment prèviament a la legalització de les llistes electorals, incloure modificacions en la llista electoral amb personalitats de Compromís».

El corrent crític, en la mateixa publicació en xarxes, també ha destacat l'aparent contradicció del fet que «el reglament de les primàries de Compromís no entrarà en vigor fins que no l'aproven els consells o les meses nacionals de partits o el consell general de Compromís», mentre que aquest dimarts l'executiva de la coalició «va aprovar un text que diu que ja està en vigor». És per això que Bloc i País pregunta públicament els partits que integren la coalició, Més Compromís, Iniciativa i Verds Equo, «a quin paperot ens convoqueu per al 17 de setembre», data en què estan previstos els consells nacionals de Més, Iniciativa i Verds Equo i la trobada posterior entre els representants d'aquests partits.

Alhora, Bloc i País també assegura que el text en què es reflecteix el reglament de les primàries per a triar els candidats a les eleccions municipals, a les valencianes i a les estatals «no l'ha vist cap militant fins que l'Executiva no l'ha aprovat», i lamenten que «no es pot esmenar i ja es considera en vigor», fet que els fa denunciar manca de «participació i transparència».



Crónica CT * Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon