Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Yolanda Díaz partidiària de tornar a pujar l'SMI per la inflació desbocada

La vicepresidenta segona i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha assegurat que “davant d'una inflació desbocada, impossible per a la majoria social, més que mai cal pujar el salari mínim interprofessional”.

En una entrevista publicada aquest diumenge en ElPeriodico Díaz ha recordat que ja ha convocat la comissió d'experts per al proper dia 2 de setembre per estudiar quant ha de pujar l'SMI.

Sobre les mesures del pla d'estalvi d'energia, Yolanda Díaz ha assegurat que, si hi ha alguna comunitat autònoma que no les compleix, "el Govern actuarà en conseqüència" perquè "les lleis es compleixen", alhora, ha avisat les empreses que "negar-se a complir el pla d'energia és jugar amb la vida de la gent".

"Són temps d'absoluta incertesa", ha dit la vicepresidenta, i ha assegurat que "s'ajustaran el cinturó les energètiques, les grans entitats financeres i corporacions que cotitzen a la borsa i que tenen beneficis extraordinaris", alhora que ha defensat els nous impostos a la banca i a les energètiques.

En aquest sentit, ha dit que els beneficis de les tres grans elèctriques van créixer un 47% abans d'impostos, mentre que els salaris a Espanya són baixos i estan suportant la inflació amb una “duresa extraordinària”.

Sobre el nou impost que gravarà les comissions i els interessos de la banca, creu que "no pot ser" que les rendes d'entre 1.000 i 1.200 euros paguin comissions bancàries de 60 euros.

Yolanda Díaz ha assegurat que, si en depèn, mobilitzaran tots els progressistes d'aquest país perquè Alberto Núñez Feijóo no arribi a Moncloa el 2023 perquè "el seu projecte és regressiu, reaccionari i antieuropeu", ja que "cap partit europeu" defensa una baixada generalitzada d'impostos.

A l'entrevista, Yolanda Díaz ha dit que no creu que el seu projecte Sumar arribi a les eleccions locals i autonòmiques perquè “és una iniciativa ciutadana i no ens donarà temps”.

S'ha mostrat convençuda que la coalició de Govern acabarà la legislatura i ha reiterat que els dos partits s'emporten molt bé però que són “dos espais polítics diferents i no pensem de la mateixa manera”.

Díaz s'ha mostrat optimista sobre la negociació dels propers Pressupostos i ha dit que “han de ser els projectes útils per als pensionistes, els joves, les dones i les majories socials”.

Ha posat l'exemple de la salut mental, “que és transversal i molt complexa. No només n'hi ha prou amb implementar les plantilles, cal fer més passos i redefinir la salut mental”, ja que amb la incorporació dels riscos psicosocials als catàlegs, les empreses i sindicats requereixen “més mitjans i atenció”.

CCOO proposa repartir la pujada de salari en tres anys

El secretari general de Comissions Obreres, Unai Sordo, ha defensat que els sous han de pujar com la inflació, actualment al 10%, però accepta repartir aquest increment en tres anys, començant per un 3,5-4% aquest any.

En una entrevista a El Correo, Sordo proposa dues mesures: la primera, que admet "força polèmica i inèdita", seria contenir els preus dels productes bàsics.

Igual que al seu dia es van prendre mesures així amb les màscares i ara amb el gas, "crec que caldria explorar la limitació de preus de béns bàsics de la cistella de la compra en sectors en què les empreses tenen marges suficients", ha explicat.

A més, proposa "pactar unes pujades salarials inicials contingudes per als propers tres anys, entre el 3,5 i el 4% per a aquest exercici i una mica menors per als següents, perquè després hi hagi un ajust amb la inflació, de manera que al final del cicle el 2024, es recuperi el 100 per 100 de la pujada de l'IPC".

Si no hi ha pacte salarial, "no instarem la gent que es resigni. Es promourà la mobilització per fer canviar la patronal i també perquè el govern posi de la seva part".

Al govern li demana que es millori la prestació de desocupació, que el PP va baixar al 50% del salari a partir del sisè mes, pujant-la al 70%, i l'alça del salari mínim , així com un tipus efectiu mínim del 15 per cent a l'impost de societats.

* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon