Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Ximo Puig assegura que no avançarà les eleccions

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha demanat als socis del Botànic que esquivin les diferències i puguin pactar un bon pressupost que doni seguretat i confiança als ciutadans. A més, ha dit que ara per ara no hi ha cap element que l'hagi de fer avançar les eleccions a les Corts, que si no hi ha cap canvi es faran la primavera de l'any vinent.

En una entrevista amb Europa Press, Puig ha reivindicat l'estabilitat del govern del Botànic: "Es deia que duraria mesos i ha durat anys", i ha defensat que és un acord sobre allò que van decidir els ciutadans el 2015 i el 2019. "Veurem què decideixen en 2023", ha afegit. La legislatura passada Puig va decidir de dissoldre les Corts i avançar les eleccions, cosa que va enutjar Compromís, però el president ara diu que la gran prioritat és executar el pressupost d'enguany i negociar el de l'any vinent sobre la base de l'estabilitat: "Uns comptes que donen garantia, confiança i seguretat als inversors i al conjunt d'actors públics i privats." "Per descomptat, intentarem continuar treballant durament per aconseguir els objectius que mereix la Comunitat i no entra en la lògica del moment avançar eleccions", ha remarcat.

Amb vista a la negociació del pressupost, Puig ha assegurat que els socis comparteixen l'objectiu de donar seguretat i confiança als ciutadans en una situació de màxima dificultat econòmica. És per això que ha promès que els membres del govern treballaran per tancar un pressupost de recuperació social i econòmica que permeti d'augmentar la creació d'ocupació, "que ningú surti d'aquesta crisi quedant enrere" i accelerar processos com ara la digitalització i la transició energètica. "Hem d'accelerar aquestes transicions pendents", ha reivindicat.

Diu que la taxa turística no és cap problema, però tampoc una solució

Una de les discrepàncies actuals entre els socis és la qüestió de la taxa turística, però Puig ha dit que és una qüestió absolutament menor. "No és la gran solució ni el gran problema", ha dit, i ha demanat de situar el debat "en la racionalitat i no en la confrontació estèril perquè la immensa majoria d'ajuntaments han dit que no l'aplicaran".

A més, ha recordat que la taxa és pendent del tràmit parlamentari. "Es pot millorar perquè potser hi ha subsectors en els quals sí que hi ha més consens en la seva aplicació", ha dit.

Respecte per Mónica Oltra

Per una altra banda, dit que li agradaria que la seva antiga número dos al Consell, Mónica Oltra, pugui tenir un resultat positiu al judici, però ha deixat clar: "Serà la justícia qui el determini." Diu que la relació amb ella sempre ha estat de respecte, i n'ha elogiat el paper de la substituta Aitana Mas.

* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon