Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Ximo Puig anuncia la creació dels Premis de la Ciència Valenciana Santiago Grisolía

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la creació dels Premis de la Ciència Valenciana Santiago Grisolía, una iniciativa que premiarà l'excel·lència de l'activitat científica desenvolupada a la Comunitat Valenciana i amb què es busca mantenir el llegat "extraordinari"  del científic, mort aquest dijous a València als 99 anys, i fer perdurar la "petjada permanent" que ha deixat.

 Després d'assistir a la capella ardent de Santiago Grisolía, instal·lada al Palau de la Generalitat, el responsable del Consell ha subratllat que aquests premis, que s'atorgaran coincidint amb el Dia Mundial de la Ciència, comptaran amb una modalitat per guardonar persones amb una  trajectòria consolidada en l'àmbit de la ciència a la Comunitat Valenciana i amb una altra modalitat per reconèixer joves que hagin destacat en l'inici de la carrera investigadora també a la Comunitat Valenciana.

 Els nous guardons seran impulsats per la Generalitat, juntament amb la Fundació Premis Rei Jaume I, i comptarà al jurat amb la participació de les  universitats públiques valencianes.

 El president de la Generalitat, membres del Consell, autoritats de la Comunitat Valenciana i família han rendit homenatge a Santiago Grisolía en un acte que s'ha desenvolupat al Pati Gòtic del Palau, amb un recital, a càrrec del poeta Vicente Pons, que es  ha tancat amb versos de Francisco Brines i que també ha comptat amb poemes de Miguel Hernández, Antonio Machado, Federico García Lorca, Ángela Figuera, Jorge Manrique, Gustavo Adolfo Bécquer o Marc Granell, i l'acompanyament a la guitarra del músic Miguel Pérez.

 La capella ardent s'ha ubicat al Saló Daurat, on s'han guardat cinc minuts de silenci en memòria del professor Grisolía, Alta Distinció de la Generalitat i impulsor dels Premis Rei Jaume I, dedicats a reconèixer l'excel·lència científica i investigadora que també va ser  una constant en la trajectòria de qui fos deixeble de Severo Ochoa.

 Impuls a l'apreciació de la ciència

 Després de l'acte, el president ha destacat que Santiago Grisolía va aconseguir donar "aquest impuls definitiu a l'apreciació de la ciència" per part de la societat.  "La ciència va ser una passió que li va generar el motor de vida" i ell va aconseguir la seva "democratització", ha assegurat Puig, que ha recordat que el científic deixa com a herència els prestigiosos premis Rei Jaume I.

 Puig ha lloat a més la seva trajectòria de "respecte institucional" i la "dignitat extraordinària" amb què va exercir la presidència del Consell Valencià de Cultura, donant "serenitat, raó i trellat als debats".  "Volem que pervisqui la seva memòria, que tot pel que ell va lluitar, el món de la raó, aquesta raó que vincula els fets a la ciència vaig continuar expandint-se" fins i tot "en moments de turbulències", ha manifestat.




* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon