Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Vall d'Ebo i Bejís tindran les oficines per donar resposta als incendis

L'agència assumirà la realització de totes les pericials necessàries per a la valoració dels danys en domini públic o privat


   La Generalitat Valenciana constituirà a la Vall d'Ebo (Alacant) i Begís (Castelló) les oficines que hauran d'atendre i donar resposta a l'emergència sorgida arran dels incendis declarats la setmana passada. Aquestes entitats dependran de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVSRE) i serviran per a donar suport tècnic i assessorament informatiu, no solament als ajuntaments sinó també a la ciutadania.


    L'incendi de Vall d'Ebo, declarat el 13 d'agost en aquest terme municipal i dau per controlat aquest diumenge, ha calcinat més de 12.000 hectàrees de superfície de diverses localitats i va obligar a desallotjar a més de 1.500 persones. En el cas de Begís, el foc que va començar el dilluns i ja està estabilitzat, ha afectat a més de 20.000 hectàrees i va provocar una xifra similar de desallotjaments.


   Així ho ha anunciat la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, després de mantindre respectivament una reunió a Pego i Begís amb alcaldes i alcaldesses afectats per aquests incendis. En total, són 26 les localitats que han patit les conseqüències del foc. "S'obri un període de molta faena amb tots els Ajuntaments", ha admés Bravo, que vol que aquestes oficines estiguen "al més prompte possible en funcionament" i, de fet, ha fet notar que encara estan els efectius d'extinció bolcats en això i ja s'han iniciat les primeres actuacions.


   Bravo ha explicat que les oficines comptaran amb personal administratiu i tècnic. En el cas de la Vall d'Ebo, ha apuntat que es constituirà ací a l'ésser la localitat que "més hectàrees té cremades" en la zona.


   L'objectiu de totes dues oficines serà donar el "màxim" suport i suport tècnic als consistoris ja que els ajuntaments afectats per l'incendi són xicotets, compten amb "poc" personal i "no tenen capacitat administrativa com per a poder assumir la complexa gestió de totes les indemnitzacions que poden vindre", tant les ajudes que procedisquen de l'Estat --en haver-se aprovat la declaració de zona catastròfica-- com les de la Generalitat.

PERICIALS

   Així mateix, Bravo ha comunicat als primers edils que serà la AVSRE la que assumirà la realització de totes les proves pericials que siguen "necessàries" per a la valoració dels danys ocasionats, no solament als béns de domini municipal sinó també als béns privats, i en altres entorns. Quant a la taxació pericial dels danys, la consellera ha apuntat que serà l'Institut Valencià de l'Edificació (IVE) qui s'encarregue d'aquesta tasca en habitatges i infraestructures a l'efecte de determinar després la indemnització.


   També l'agència assumirà "les actuacions necessàries per a la neteja de la interfície de les poblacions" així com les reparacions de major urgència que els traslladen els alcaldes, com pot ser reparació de séquies o similars.


   "Som conscients de les grans dificultats que els pobles tenen en aquests moments: camins de difícil accessibilitat, vies que tampoc són transitables. I tot això amb el conseqüent risc que pot derivar a les persones d'aquesta comarca. Per això, des de la AVSRE, per la via de l'emergència, actuarem directament per a afrontar la neteja i recuperació de camins o que guarden relació amb serveis que siguen necessaris", ha destacat Bravo.


   La consellera ha recordat que serà en un ple del Consell extraordinari del pròxim dimarts on s'aprove el decret d'ajudes que posarà en marxa la Generalitat i que formen part del Pla Integral de Recuperació Econòmica que s'està elaborant, en coordinació amb les conselleries implicades, i que passarà també per la reforestació de la zona i la recuperació del bosc mediterrani.

   

MEDIDAS INMEDIATAS

   En esta línea, ha subrayado que todas las medidas anunciadas se van a poner en marcha "ya mismo" para que lo "antes posible" los técnicos y los peritos estén en las poblaciones con la finalidad de realizar la valoración de daños y abordando las actuaciones "inmediatas".

   Para ello, según ha informado Gabriela Bravo, serán los alcaldes quienes trasladen la información a la oficina, por ejemplo del estado de los caminos y vías, porque "ellos son quienes mejor conocen la situación que ahora tiene en cada población". De esta manera, se valorará que es "lo urgente" y desde esa "urgencia" se actuará "rápidamente" por eso se va a trabajar de forma "inmediata", ha resaltado.

   En cuanto a las ayudas, Bravo ha indicado que la puesta en marcha de las oficinas "va a facilitar mucho la agilidad de la tramitación de todo el expediente administrativo necesario" para obtenerlas, y ha destacado el soporte que se va a ofrecer a los ayuntamientos respecto a las periciales ya que "siempre han sido muy dificultosas" para los ayuntamientos que tenían que externalizarlo.

   "Queremos que la Vall d'Ebo se recupere lo antes posible y por eso las ayudas tienen que llegar de una forma lo más inmediata posible", ha dicho a los ediles de estas zonas, y además, ha destacado la importancia de que "tanto ayuntamientos como ciudadanía tengan la información de todas las ayudas que pueden obtener y el apoyo de la tramitación en los expedientes para poder recibirlas cuanto antes".

   La oficina se establecerá, en principio, en el ayuntamiento y se pondrá a disposición del resto de localidades un teléfono único que también gestionará la comunicación y la información, o vía correo electrónico, para facilitar todo lo necesario en la tramitación de las solicitudes y que los vecinos no tengan que trasladarse en las ocasiones que no haga falta.

MESURES IMMEDIATES

   En aquesta línia, ha subratllat que totes les mesures anunciades es posaran en marxa "ja mateix" perquè l'"abans possible" els tècnics i els perits estiguen en les poblacions amb la finalitat de realitzar la valoració de danys i abordant les actuacions "immediates".


   Per a això, segons ha informat Gabriela Bravo, seran els alcaldes els qui traslladen la informació a l'oficina, per exemple de l'estat dels camins i vies, perquè "ells són els qui millor coneixen la situació que ara té en cada població". D'aquesta manera, es valorarà que és "l'urgent" i des d'aqueixa "urgència" s'actuarà "ràpidament" per això es treballarà de manera "immediata", ha ressaltat.

   Quant a les ajudes, Bravo ha indicat que la posada en marxa de les oficines "facilitarà molt l'agilitat de la tramitació de tot l'expedient administratiu necessari" per a obtindre-les, i ha destacat el suport que s'oferirà als ajuntaments respecte a les pericials ja que "sempre han sigut molt dificultoses" per als ajuntaments que havien d'externalitzar-lo.

   "Volem que la Vall d'Ebo es recupere al més prompte possible i per això les ajudes han d'arribar d'una forma el més immediata possible", ha dit als edils d'aquestes zones, i a més, ha destacat la importància que "tant ajuntaments com ciutadania tinguen la informació de totes les ajudes que poden obtindre i el suport de la tramitació en els expedients per a poder rebre-les com més prompte millor".

   L'oficina s'establirà, en principi, a l'ajuntament i es posarà a la disposició de la resta de localitats un telèfon únic que també gestionarà la comunicació i la informació, o via correu electrònic, per a facilitar tot el necessari en la tramitació de les sol·licituds i que els veïns no hagen de traslladar-se en les ocasions que no faça falta.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal