Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Un altre jove mort pel bou embolat, aquesta vegada a Soneja

És el quart en els 'festejos' que durant aquest estiu han resultat morts en aquesta mena de maltractament animal.

Ja no tan sols l'animal que pateix i pateix amb aquestes actituds pròpies de les èpoques en què els humans no ens havíem desenvolupat com a tals, sinó que ara i com a prova de la perillositat per a tots dos, bou i humà, d'aquesta mena de 'diversions', també un altre jove resulta mort per aquesta activitat. Ja van quatre.

El bou, un animal que normalment no envist ni ataca, sinó es troba acorralat. És tret a places i a carrers amb una cridòria continuada, un aguaite i persecució constant que fa que l'animal, a més del estres que pateix, reaccione defensant-se amb aquestes actituds. El bou és portat pels ramaders de plaça en plaça i de festeig en festeig. Rara és la setmana que en aquest estiu un animal d'aquest tipus no ix en dos o tres pobles cada setmana.

Els fets

Un jove, veí de Sogorb, ha mort en patir una agafada d'un bou embolat durant la Setmana Taurina de Soneja (Castelló), segons ha informat el consistori del municipi en un comunicat difós a través de les seues xarxes socials.

Els fets van ocórrer la matinada del divendres 5 al dissabte 6, quan el jove va patir una "aparatosa engantxada"  pel bou embolado en la celebració dels festejos taurins d'aquest municipi castellonenc.

L'Ajuntament de Soneja ha decretat tres dies de dol oficial, que començaran aquest diumenge i s'estendran fins dimarts que ve 9 d'agost.

Des del consistori han lamentat la "terrible notícia" de la mort del jove de Segorbe. "És la pitjor notícia que hauríem volgut donar per finalitzar la nostra Setmana Taurina, ens omple de profunda tristesa i pesar", han expressat al comunicat, signat per l'alcalde.

Així mateix, l'Ajuntament ha manifestat, "en nom de tot el poble de Soneja, la seva solidaritat i proximitat amb la família del jove mort", i s'han posat a la seva disposició per a "qualsevol cosa que puguin necessitar".

Es té constància que la Conselleria de Justícia té autoritzats fins al moment més de 1.500 festejos d'aquest tipus. Alguna cosa que hauria de fer pensar i resoldre al govern del Botànic. No tots els grups del govern estan d'acord, però és una cosa que com el llançar ànecs des del campanar, o perseguir bous amb llances. No són coses del nostre temps.


Crónica CT

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon