Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Un 68% dels consumidors reutilitzaran el material escolar i roba de l'any anterior davant del proper curs

Un 68 per cent dels consumidors reutilitzaran enguany tot el material escolar i roba que puguen, un 15% tornarà a usar una part mentre que un 17% adquirirà articles nous, segons les dades d'un sondero realitzat per la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana per a conéixer el cost de la volta a les aules per al mes de setembre.


La tornada al col·le suposarà, en aquesta ocasió, que els consumidors facen un "major" esforç econòmic a causa de la pujada generalitzada dels preus que està afectant la situació econòmica de les famílies, i especialment, a les més vulnerables.


Per tant, aquesta tornada al col·le es caracteritzarà per un pressupost "més ajustat" a la despesa destinada a material escolar, roba, uniformes i per una "major" reutilització de tots els articles que se solen adquirir, segons ha informat l'organització de consumidors en un comunicat.


Quant a la previsió de despeses, les dades que llancen aquesta enquesta varien notablement en funció de la mena de col·legi en el qual està escolaritzat l'alumne, ja siga públic, concertat o privat. El 57,1% de les persones enquestades porten als seus fills a un col·legi públic, el 32,2% a un concertat i un 10,7% a un privat.


Una de les partides habituals en la tornada al col·le és l'adquisició de l'uniforme, sempre que el centre escolar al qual assistisca l'alumne així ho requerisca. En aquests casos, la quantitat destinada a aquest apartat és aproximadament d'uns 300 euros, sempre que hagen d'adquirir quasi tots els articles.


No obstant això, i com manifesten que solen reutilitzar algunes peces d'un any a un altre o fins i tot prestar-se entre l'alumnat, la quantitat destinada oscil·la entre els 100-150 euros de mitjana.


Una quantitat similar gasten de mitjana els consumidors a adquirir roba i calçat per a iniciar el curs dels seus fills que assisteixen a col·legis en els quals no és obligatori l'uniforme.


ADQUISICIÓ DE LLIBRES DE TEXT I MATERIAL ESCOLAR


Un altre de les despeses és l'adquisició de llibres de text i material escolar. En aquesta partida, si es pertany a la 'Xarxallibres' i l'alumne està cursant ensenyament obligatori es destinen habitualment uns 40 o 50 euros, corresponent als quadernets emplenables que hi ha en cada curs.


En canvi, el cas de no pertànyer a la 'Xarxallibres' o no estar en un curs d'ensenyament obligatori, la despesa oscil·la entre els 250 i els 300 euros.


Quant al material escolar, el ventall és molt ampli: entre 40 i fins als 150 euros, en funció de si s'adquireix el necessari, es reutilitza això dels altres anys o si compren tot el material inclòs motxilles o estotjos.


En el cas de necessitar servei de menjador, el pressupost oscil·la entre els 78 i els 160 euros en funció de la mena de col·legi, i en transport entre 100 i 110. A més, altres despeses que cal afegir és la quota de l'AMPA i, en el seu cas quota del col·legi, mensualitat o matrícula, segur escolar, gabinet psicopedagògic, extraescolars, matinera, etc.


COMPARAR PREUS I REUTILITZAR EL MATERIAL


Perquè la tornada al col·le siga "el menys onerosa possible", la Unió de Consumidors de la Comunitat Valenciana recomana comparar preus entre els diferents establiments, reutilitzar el material d'anys anteriors, aprofitar ofertes i descomptes, i sobretot "evitar recórrer a crèdits ràpids", ja que aquest tipus de préstecs "tenen uns alts interessos que poden posar en escac l'economia familiar".


En opinió del secretari general de la Unió de Consumidors, Vicente Inglada, "enguany la tornada al col·le serà més cara a causa de l'increment generalitzat dels productes" i subratlla que, en aquest mes de setembre, les famílies han de fer front a les despeses de l'inici del curs escolar, al mateix temps que se'ls incrementen altres despeses bàsiques com el rebut de la llum o les hipoteques.


"Per tant, és necessari continuar articulant iniciatives com 'XarxaLlibres', que suposa un estalvi de 300 euros per a les famílies els fills de les quals es troben en l'etapa d'ensenyament obligatori, per a fer més assequible la tornada al col·le, ha conclòs. 



Crónica CT * Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon