Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Segons l'Ajuntament de l'Eliana, les obres d’ampliació de la biblioteca avancen a bon ritme

Les obres d'ampliació de la biblioteca avancen a bon ritme


La reforma integral de l'edifici veurà la llum aproximadament al maig de 2023.

Les obres de reforma de la Biblioteca, en les quals l'Ajuntament ha invertit més d'1.600.000 euros, van arrancar el passat mes de maig i continuen a bon ritme. Així ho ha pogut constatar l'alcalde, Salva Torrent, al costat de la regidora Marta Andrés i tècnics municipals en la seua recent visita a l'emblemàtic edifici que està patint una transformació integral i que suposarà la modernització i l'ampliació de les seues instal·lacions.

L'equitat residencial i la inclusivitat són dos dels principis rectors que guien el nou projecte municipal, que rehabilitarà els 1.129 metres quadrats construïts i s'amplia en altura fins a aconseguir els 1.665 metres quadrats en el seu conjunt. Es crearà una àrea d'estudi de lliure accés independent en la planta alta de 446 m², adequada tant per al treball en grup, com per a l'individual, i dotada de tota mena d'equips informàtics. El futur equipament, que continuarà albergant el Espai Jove, també crearà aules per a cursos i tallers, una sala polivalent, a més de noves zones verdes i d'esplai.

Les actuacions, que està previst que finalitzen al maig de 2023, dotaran a la Biblioteca d'espais específics ampliats destinats a gestió, zona infantil i hemeroteca. També modernitzaran la sala de lectura i préstec de llibres i material audiovisual, i s'ampliarà la dotació d'equips informàtics de lliure accés.

Des del punt de vista bioclimàtic, es preveu la rehabilitació energètica de tots els espais. L'envolupant tèrmica serà de gran capacitat aïllant i la il·luminació natural serà present en tot l'edifici. S'implantaran jardins verticals, cobertes enjardinades, jardineres corregudes i panells fotovoltaics. Tot això en favor d'una millor habitabilitat, equilibrant les emissions de Co2 i donant compliment als Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Fins ara, les principals actuacions realitzades han sigut demolicions parcials de coberta, tabiquería, estructura, instal·lacions, acabats, etc.; xarxa de sanejament i reparacions i reforços estructurals. Tot per a adaptar la biblioteca als nous temps però sense perdre les qualitats que li caracteritzaven.

L'alcalde, Salva Torrent, ha afirmat que la biblioteca serà un referent per a tota la Comunitat Valenciana mostrat així la seua satisfacció amb el bon ritme de les obres: "Si tot segueix així al maig del 23 la biblioteca serà una realitat ".

* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon