Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sanidad aprueba el nuevo Plan de Prevención de Agresiones en el entorno sanitario

Sanitat aprova el nou Pla de Prevenció d'Agressions en l'entorn sanitari

El protocol compta amb el suport de totes les organitzacions sindicals

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha aprovat el nou Pla Integral de Prevenció de les Agressions en l'Entorn Sanitari amb el suport de totes les organitzacions sindicals amb representació en la Comissió Sectorial de Seguretat i Salut Laboral.

El conseller de Sanitat, Miguel Mínguez, ha destacat que "la prevenció de les agressions que pateixen els professionals sanitaris és un objectiu prioritari per a la Conselleria de Sanitat", segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

En aquest sentit, ha manifestat que un exemple d'això és el nou Pla Integral de Prevenció de les Agressions en l'Entorn Sanitari que la Conselleria acaba d'aprovar i que ha comptat amb el suport unànime de les organitzacions sindicals.

Mínguez ha ressaltat que, com a novetat, contempla la creació d'un Observatori d'agressions, que "servirà per a millorar la vigilància, conéixer millor les causes d'aquests fets i elaborar propostes d'intervenció".

"Amb l'actualització d'aquest pla de prevenció de les agressions, la Conselleria de Sanitat Universal posa de manifest la seua política de tolerància zero i el ferm compromís en la lluita per a prevenir i evitar qualsevol mena d'agressió en l'àmbit sanitari, i, en concret, als professionals que formen part del sistema sanitari", ha recalcat.

El nou document manté les línies estratègiques del Conveni 190 de l'Organització Internacional del Treball recentment ratificat per Espanya. A més, s'estableixen noves accions en la prevenció de les agressions, formació i capacitació del personal, atenció integral a la víctima de l'agressió, i la promoció i millora de la informació i investigació.

OBSERVATORI D'AGRESSIONS

Entre les novetats es contempla la creació d'un Observatori d'agressions que es concep com un òrgan consultiu amb funcions de vigilància i anàlisi de les causes i d'elaboració de propostes d'intervenció i promoció de la investigació.

D'altra banda, inclou un mapa d'agressions en cada departament de salut que té com a finalitat abordar d'una manera específica la prevenció de les agressions en atenció primària. D'aquesta manera, permet identificar els centres, serveis i unitats amb major risc d'agressió, reforçant les accions preventives. Les mesures depenen de la situació de risc detectat.

Així mateix, Sanitat abordarà una nova campanya de sensibilització i s'elaborarà un decàleg sobre tolerància zero enfront de les agressions en centres sanitaris. Respecte a l'atenció a la persona víctima de l'agressió es reforçarà i millorar el circuit d'acompanyament, assessorament i assistència jurídica de la víctima.

Un dels aspectes que es potenciarà a través del nou pla és la millora de la capacitació i formació del personal sanitari en competències professionals i habilitats per a afrontar possibles situacions de conflicte i violència per part de terceres persones en l'entorn laboral. Per a això, s'actualitzarà el curs de formació en línia específic sobre prevenció d'agressions.

FORMACIÓ EN MANEIG DE CONFLICTES

Des de l'any 2018, la Conselleria de Sanitat ja ha format a 10.797 professionals del sector sanitari. A través d'aquest curs els professionals adquireixen tècniques per al maneig de situacions conflictives, així com sobre procediments per al suport, assessorament i assistència a la persona agredida.

També es contempla l'elaboració de material audiovisual sobre gestió de situacions conflictives, realització de cursos i tallers pràctics en les manyagues centres de treball, així com mantenir la inclusió de recomanacions preventives enfront de les agressions en totes les activitats formatives de prevenció de riscos laborals i jornades d'acolliment de noves incorporacions.


A través del nou pla es potenciarà la coordinació amb els interlocutors policials sanitaris. Per a això, es duran a terme accions formatives de manera conjunta. D'altra banda, es crearà una comissió de coordinació amb els interlocutors policials sanitaris, i es designarà en l'àmbit departamental a un interlocutor que coordine els canals de comunicació entre el departament de salut i els interlocutors policials.

* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon