Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja controlarà l'encesa i apagat dels fanals públics per sensors lumínics en tot el municipi

L'ajuntament crea una comissió municipal d'eficiència energètica per a complir els compromisos que es contemplen en el decret del govern sobre eficiència i sostenibilitat

El municipi de Riba-roja de Túria instal·larà sensors en els fanals públics que s'apagaran i connectaran en funció de la llum solar per a estalviar energia elèctrica en els polígons industrials, el nucli urbà i les urbanitzacions

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha creat una comissió municipal sobre eficiència energètica amb l'objectiu de posar en funcionament les mesures contingudes en el decret del govern sobre estalvi i reducció de la dependència del gas natural. Aquesta taula de treball municipal estarà presidida per l'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga; el regidor de Medi Ambient, José Luis Ramos; i, finalment, tres enginyers municipals.

L'equip de govern de Riba-roja de Túria ha anunciat mesures concretes que permetran, segons les primeres previsions, un estalvi notable en la despesa en energia elèctrica durant els pròxims mesos a través de sensors i reductors que s'instal·laran en l'enllumenat públic. A més, es duran a terme altres iniciatives enfocades a reduir, també, la despesa energètica en els edificis i instal·lacions de titularitat pública.

Les mesures municipals abasten diversos principis de sostenibilitat econòmica a l'empara del reial decret llei 14/2022 que ha entrat en vigor aquest dimecres i que se centren, a més, en l'àmbit del transport, en matèria de beques i en ajudes a l'estudi, així com mesures d'estalvi, eficiència energètica i de reducció de la dependència energètica sobre el gas natural, després de les últimes previsions que anuncien problemes de proveïment del mercat rus.

Per això, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria instal·larà diversos sensors en l'enllumenat públic del terme municipal de tal forma que les llums només es connectaran quan no existisca llum solar i s'apagaran amb l'existència de l'energia solar ja que en l'actualitat funcionen a través d'un sistema de rellotge horari, és a dir, es connecta i s'apaga a una hora determinada i fixada prèviament, sense tindre en compte la llum solar. Així, es pretén un estalvi de l'energia tant en totes les estacions de l'any. Aquest sistema afectarà els polígons industrials de Riba-roja de Túria que aglutinen, actualment, més de 2.000 empreses, el nucli urbà i les diverses àrees residencials.

El reial decret del Govern d'Espanya contempla, a més, mesures d'estalvi energètic com la limitació de l'aire condicionat a l'estiu amb un màxim de 27 graus de temperatura i, d'altra banda, amb 19 graus a l'hivern, tant en l'àmbit comercial com en els edificis públics. Aquestes mesures es completen amb l'obligació d'apagar els aparadors i tots els edificis de titularitat municipal a partir de les 22 hores.

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria instal·larà, per part seua, sistemes automàtics en tots els edificis i instal·lacions municipals que permetran complir, de manera escrupolosa, les mesures d'estalvi energètic amb limitadors de temperatura tant a l'hivern amb un màxim de 19 graus en la calefacció central, així com a l'hivern amb els 27 graus de temperatura en els sistemes de refrigeració municipal. A més, s'instal·laran termòmetres en els despatxos i en les diverses estades dels edificis municipals que informaran a cada moment de la temperatura en temps real, tant a l'hivern com a l'estiu.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat “el compromís que aquest equip de govern ha demostrat des de fa anys amb les mitjanes d'estalvi energètic com a manera d'augmentar el respecte cap al nostre medi ambient i, també, per a complir totes les mesures i els paràmetres continguts en els pactes d'alcaldes i els compromisos de reducció de les emissions de diòxid de carboni, a més, dels diversos plans signats i rubricats en aquest àmbit”.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon