Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Puig veu aquest dijous com 'un dia decisiu' per als incendis de Begís i Vall d'Ebo

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, veu aquest dijous com "un dia decisiu" per als incendis de Begís (Castelló) i Vall d'Ebo (Alacant), a causa de la pluja, la baixada de les temperatures i la humitat.

En una entrevista a Catalunya Ràdio i després en la SER, recollida per EP, Puig ha explicat que la meteorologia permet que aquest dijous es destinen "34 operatius a Begís i 20 a Vall d'Ebo".

Ha assegurat que el que més el preocupa és la seguretat i la vida de les persones: "La pèrdua de patrimoni natural és enorme, ens entristeix i ens interpel·la humanament, però res és comparable amb la pèrdua d'una persona o una vida. El que més m'ha preocupat en tot aquest episodi, que ja supera una incidència de més de 20.000 hectàrees, és la vida de les persones".

Tan mateix ha manifestat la impossibilitat d'acudir a situacions com es manifesten exageradament de mantindre els boscos com un jardí, encara que si que cal preparar-los i combatre la desaparició dels habitants de les zones rurals

Així mateix, ha manifestat que totes les persones evacuades de Vall d'Ebo "s'incorporaran" a les seues cases aquest mateix dijous, mentre que durant el dia es prendran decisions respecte als veïns de Begís.

"Encara estem en xoc amb el que ha passat, i la gran causa comuna és apagar el foc. Tenim experiències passades, sabem que el bosc mediterrani té capacitat de reacció molt important. En aquests moments és absolutament prioritari no solament reforestar el que s'ha cremat, sinó avançar amb l'àmplia reforestació del territori", ha conclòs.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon