Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'incendi de la Vall d'Ebo ja ha calcinat 2.200 hectàrees

L'incendi forestal declarat en la nit d'aquest dissabte a la Vall d'Ebo ja ha calcinat unes 2.200 hectàrees i la Generalitat estudia el comunicat meteorològic per a decidir si és necessari el desallotjament de xalet o poblacions pròximes.

   Així, ho ha assenyalat la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, després d'assistir a una reunió de coordinació en el Lloc de Comandament Avançat (PMA). En aquests moment treallen sobre el terreny 250 efectius i 16 mitjans aeris.

   Sobre aquest tema, Bravo ha reclamat "molta prudència" perquè es tracta d'un incendi "molt complicat". "Estem molt pendents del comunicat meteorològic per a prendre decisions per a protegir les persones", ha assenyalat.

   En aqueix sentit, el portaveu del consorci provincial de bombers, Pepe Cerda, ha incidit en la dificultat per a extingir aquest foc pels forts vents i les condicions orogràfiques del terreny que fins i tot impedeix l'accés terrestre a alguns sectors. Per això, explica que els efectius se centren en les zones més sensibles i evitar que es propague a zones amb moltes progressió i massa forestal.

   El foc es va iniciar sobre les 21.40 hores en la partida frigalet de la Vall d'Ebo, en una zona de pins i vegetació per la caiguda d'un llamp, segons el Consorci.

   Sobre aquest tema, l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) adverteix de les condicions meteorològiques són "molt desfavorables" en la zona amb vent erràtic amb direccions molt variables i zones de convergència. A més, es manté la temperatura molt alta --a les 16 hores de 37 °C-- i una humitat del 20%.



Crónica CT * Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon