Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L’Espai Tarrazona de l'Eliana amb 20 anys està sent sotmés a rehabilitació

Les obres de condicionament, que ja s'han iniciat i conclouran en uns mesos, inclouen la reparació del trencadís i el paviment, pintura i recondicionament de la font . 

El conegut com Espai Tarrazona, situat en l'entrada al Parc de la Pinada en la confluència dels carrers València i General Pastor, complirà el pròxim 9 d'octubre 20 anys. Des de la seua inauguració, no s'havia dut a terme una remodelació del seu entorn a part del manteniment bàsic dels seus elements.

El singular paratge urbà és conegut perquè fa un homenatge a la literatura incloent els noms de cèlebres escriptors i escriptores en els seus bancs. El pas dels anys i l'ús han anat deteriorant els materials i ara l'Ajuntament escomet unes obres per a rejovenir-lo.

La primera acció ha consistit en la reparació del trencadís, substituint-lo en el seient i una franja davantera de tots els bancs, sanejant tots els trossos trencats i rejuntant tota la superfície entaulellada per a donar-li major resistència i millorar l'aspecte. A més, s'han afegit 23 noms d'escriptors entre els quals s'han inclòs alguns que han visitat la localitat, com Juan José Millás, Almudena Grandes, Javier Cercas o Alicia Giménez Bartlett, i el poeta elianer Antoni Ferrer.

En una segona fase, es procedirà a la reparació del paviment de la plaça, substituint les rajoles deteriorades, i es pintaran els murs circumdants , el templet i els elements metàl•lics de la pèrgola i gelosies. També la font es veurà millorada en canviar totes les canonades galvanitzades per altres d'acer inoxidable i en ser substituït el sistema d'il•luminació per llums de led programables.

La inversió total d'aquestes obres ascendeix a 93.346 euros que provenen totalment de fons propis de l'Ajuntament.

L'alcalde Salva Torrent ha destacat el simbolisme d'aquest espai, que reflecteix l'amor als llibres en el municipi, i ha assenyalat que “tan important com posar en servei infraestructures per al gaudi de la ciutadania és el fet de mantindre-les, cuidar-les i millorar-les en la mesura que siga possible”. 

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :