Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L’Espai Tarrazona de l'Eliana amb 20 anys està sent sotmés a rehabilitació

Les obres de condicionament, que ja s'han iniciat i conclouran en uns mesos, inclouen la reparació del trencadís i el paviment, pintura i recondicionament de la font . 

El conegut com Espai Tarrazona, situat en l'entrada al Parc de la Pinada en la confluència dels carrers València i General Pastor, complirà el pròxim 9 d'octubre 20 anys. Des de la seua inauguració, no s'havia dut a terme una remodelació del seu entorn a part del manteniment bàsic dels seus elements.

El singular paratge urbà és conegut perquè fa un homenatge a la literatura incloent els noms de cèlebres escriptors i escriptores en els seus bancs. El pas dels anys i l'ús han anat deteriorant els materials i ara l'Ajuntament escomet unes obres per a rejovenir-lo.

La primera acció ha consistit en la reparació del trencadís, substituint-lo en el seient i una franja davantera de tots els bancs, sanejant tots els trossos trencats i rejuntant tota la superfície entaulellada per a donar-li major resistència i millorar l'aspecte. A més, s'han afegit 23 noms d'escriptors entre els quals s'han inclòs alguns que han visitat la localitat, com Juan José Millás, Almudena Grandes, Javier Cercas o Alicia Giménez Bartlett, i el poeta elianer Antoni Ferrer.

En una segona fase, es procedirà a la reparació del paviment de la plaça, substituint les rajoles deteriorades, i es pintaran els murs circumdants , el templet i els elements metàl•lics de la pèrgola i gelosies. També la font es veurà millorada en canviar totes les canonades galvanitzades per altres d'acer inoxidable i en ser substituït el sistema d'il•luminació per llums de led programables.

La inversió total d'aquestes obres ascendeix a 93.346 euros que provenen totalment de fons propis de l'Ajuntament.

L'alcalde Salva Torrent ha destacat el simbolisme d'aquest espai, que reflecteix l'amor als llibres en el municipi, i ha assenyalat que “tan important com posar en servei infraestructures per al gaudi de la ciutadania és el fet de mantindre-les, cuidar-les i millorar-les en la mesura que siga possible”. 

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal