Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les ajudes a la natalitat de Riba-roja en 2022 augmenten un 45% sumant un total de 55.000 euros

 Riba-roja augmenta en un 45’5% les ajudes a la natalitat l'any 2022 i situa en 55.000 euros la quantitat concedida a les sol·licituds rebudes 

Les bases reguladores d'enguany han augmentat dels 350 euros del passat exercici als 500 euros de l'actualitat amb el propòsit d'incentivar nous naixements en la localitat 

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha incrementat en un 45’5 la quantitat econòmica concedida en el programa “Xec bebé+2022” enfocat a incentivar nous naixements en la localitat. En total, s'han concedit un total de 110 sol·licituds de veïns empadronats del municipi per un valor cadascun d'ells, de manera que en total les arques municipals han concedit 55.000 euros en l'edició d'enguany. 

El programa municipal ha passat de concedir 350 euros durant l'exercici de 2021 a cadascuna de les sol·licituds concedides als 500 euros d'enguany. D'aquesta manera, s'ha passat d'una quantitat global concedida de 37.800 euros l'any passat als 55.000 euros de l'exercici de 2022, és a dir, un increment de fins al 45’5% citat. En tots dos casos les sol·licituds han sigut similars, de les 108 a les 110, però les quantitats han augmentat notablement. 

Les bases reguladores estableixen que els beneficiaris o les beneficiàries del programa s'estenen a tots aquells naixements, adopcions o acolliments de bebé entre els dies 1 de juliol de l'any 2021 i el 30 de juny de 2022, tots dos inclusivament i, a més, han de tindre una duració superior als sis mesos per a poder optar a les ajudes. L'objectiu principal passa per fomentar la natalitat per a disminuir l'envelliment de la població, de manera que es garantisca l'estat del benestar, especialment en les matèries d'educació, sanitat, protecció social o polítiques de dependència. 

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha concedit les ajudes en dues etapes, en cadascuna d'elles s'han atés les sol·licituds de 55 persones mentre que en totes s'han aplicat els 500 euros en total fins a aconseguir els 55.000 euros en total. En aquesta tercera edició del “Xec bebé+2022” s'han aplicat, també, els criteris en règim de competència competitiva establits en les bases reguladores desenvolupades en aquesta iniciativa municipal. 

Els estudis municipals han detectat que, durant els dos últims anys, entre 2020 i 2021, s'han produït més defuncions que altes per naixement a Riba-roja de Túria. Per tant, aquesta iniciativa persegueix que a curt termini es puguen aconseguir estadístiques de natalitat positiva al mateix temps que les ajudes d'aquest programa es vinculen a la promoció i la dinamització del comerç local de proximitat, ja que només es podran utilitzar, exclusivament, en els comerços i en els establiments de la localitat adherits a la iniciativa. 

Les despeses subvencionables incloses en les ajudes municipals estan referits a aquells encaminats a l'adquisició d'articles per a la cura i manteniment del xiquet, com la vestimenta, els utensilis de puericultura, articles de seguretat per al bebé, productes sanitaris i d'higiene, a més de roba, sabates, canviador, eines de seguretat, mobiliari i articles d'il·luminació per a l'habitació, pitets, xuplons, joguets o vacunes. Les despeses subvencionables hauran de ser realitzats entre la data de la concessió de l'ajuda i el 30 d'octubre de 2022.

Les ajudes s'estendran, a més, a la resta de membres de la família per a l'adquisició de menjar i productes de drogueria per al bebé i per a la resta de la família, així com roba, calçat, electrodomèstics i equipament per a la llar. Les despeses només es podran realitzar en els establiments i comerços inclosos en la campanya “Targeta Bebé Plus”, de Riba-roja de Túria, excepte les grans superfícies comercials i supermercats amb més de 300 metres quadrats. 

Les quanties individuals màximes d'ajudes seran d'un pagament únic de 500 euros per cada fill nascut, adoptat o acollit dels quals 200 es destinaran en exclusiva a l'adquisició de material sanitari en les farmàcies que s'hagen adherit a la campanya municipal i els restants 300 euros aniran enfocats a la realització de compres en la resta de locals i comerços adherit, sobre material relacionat per al beneficiari. 

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que aquesta iniciativa “és una iniciativa essencial i molt important en les polítiques de natalitat per a evitar que la localitat es vaja envellint i, per tant, es puguen garantir tots els drets de l'estat de benestar que tant han costat d'aconseguir després de molts anys de lluita i esforç, per això, a més, en aquesta edició hem decidit augmentar les ajudes en el 45’%”. 

Raga ha recordat, finalment, la fiscalitat “favorable” i les mesures que s'han pres al llarg dels últims anys per a facilitar l'arribada de noves famílies a la localitat i al mateix temps incentivar la natalitat. Entre les mesures, destaquen l'escola gratuïta de 0 a 3 anys, les bonificacions implementades a les denominades “matineres” en infantil i primària, a més del col·le-xec per a finançar la compra de material escolar en tots els cicles estudiantils


.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon