Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les ajudes de Riba-roja i les de la Generalitat es complementaran per a la instal·lació de fotovoltaiques

Només l'any passat, l'Ajuntament va rebre 90 sol·licituds d'ajudes, de les quals es van concedir 31, per la qual cosa en 2022 el consistori té previst ampliar dels 65.000 als 100.000 euros

La quantitat a subvencionar en cada projecte serà la corresponent a 500 € per KW instal·lat amb un límit de potència de 3 KW. D'aquesta manera, la quantitat màxima subvencionable per sol·licitud serà de 2.250 €.

En els últims anys, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha apostat pel foment en matèria d'estalvi i eficiència energètica. A les bonificacions en l'IBIU (Impost de Béns immobles urbans) per a aquells habitatges amb instal·lació d'energia renovable per a l'autoconsum, es va sumar en 2021 una nova línia d'actuació, dirigida a la implantació d'energies renovables en habitatges, a través de subvencions per a la instal·lació d'energia solar.

Només l'any passat, l'Ajuntament va rebre 90 sol·licituds d'ajudes, de les quals es van concedir 31, per la qual cosa en 2022 el consistori té previst ampliar dels 65.000 als 100.000 euros. D'aquesta manera, es preveu arribar a un major nombre de beneficiaris. La quantitat a subvencionar en cada projecte serà la corresponent a 500 € per KW instal·lat amb un límit de potència de 3 KW. D'aquesta manera, la quantitat màxima subvencionable per sol·licitud serà de 2.250 €.

Les ajudes locals seran complementàries a les que atorga la Generalitat Valenciana, de manera que les persones que no es beneficien d'unes podran fer-ho de les altres. En el cas de les ajudes autonòmiques, les bonificacions ascendeixen fins als 600 euros per quilowatt i no té perquè estar realitzada la instal·lació, a diferència de les locals, que sí que han d'estar instal·lades.

Malgrat el retard en la resposta a les sol·licituds, el director general de Transició Ecològica de la GVA, Pedro Fresco, va confirmar en la reunió mantinguda amb l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga i el regidor de Transició Ecològica, José Luis Ramos, que es respondran totes les sol·licituds en les pròximes setmanes, a pesar que haja finalitzat el termini de resposta. A més va confirmar, "s'ha duplicat els diners del Ministeri destinat a aquesta mena d'ajudes dels 17,5 als 33 milions d'euros, per la qual cosa esperem cobrir un major nombre de sol·licituds".

Paral·lelament, el consistori va concedir un total de 112.974 euros, entre 2018 i 2022, en bonificacions econòmiques en l'Impost de Béns immobles urbans (IBIU) per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques en els habitatges particulars. Aquestes ajudes, per a les quals s'han tramitat 268 expedients, consisteixen en una bonificació de fins al 50% en la quota íntegra de l'IBIU, amb un període màxim de tres anys consecutius i que tinguen instal·lats sistemes per a l'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia solar.

"Existeix una important demanda en l'ús d'energies renovables, a conseqüència de l'increment dels preus de l'electricitat, per la qual cosa hem ampliat la quantitat destinada a aquestes ajudes i continuarem bonificant en el pagament d'impostos als nostres veïns i veïnes", assegura l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga. Aquestes iniciatives s'emmarquen en el Pla Estratègic municipal dirigit a fomentar les energies renovables en els habitatges, una reducció dels combustibles derivats del petroli i, per tant, facilitar una major autonomia elèctrica.

En aquest procés per a aconseguir la descarbonització i fomentar l'autoconsum elèctric, l'Ajuntament ja ha instal·lat plaques fotovoltaiques en els edificis A i B del consistori i en el Centre d'Informació Juvenil, amb un total de 34 quilowatts i ha presentat un projecte d'eficiència energètica per a la col·locació d'altres 130 quilowatts entre el Complex Esportiva de la Mallà, en el Mercat Municipal, el Pavelló i la Casa de la Cultura.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon