Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'atenció hospitalària 'a domicili' com un hospital amb capacitat per a 1.900 pacients al dia, 550 professionals i 143 vehicles ecològics

La Comunitat Valenciana compta amb un dels majors centres sanitaris sense murs del territori nacional: l'Hospital a domicili, que pot assumir entorn de 1.900 pacients al dia.

"És el doble de llits que té el major hospital físic de la Comunitat Valenciana, que és l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València", segons ha explicat Juan Gallud Romero, cap del servei de Transformació del Model Assistencial en la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

L'Hospital a domicili, creat fa 32 anys, està atés per 550 professionals, tant personal de medicina com d'infermeria (infermeres assistencials i gestores de casos), psicologia, fisioteràpia i administració, entre altres. Així mateix, per la complexitat tant clínica com social d'alguns pacients, el model inclou també a professionals de treball social.

Aquests equips compten, en sintonia amb el compromís mediambiental de la Conselleria, amb una flota de 143 vehicles ecològics, entre altres recursos, per a desplaçar-se fins a les cases dels pacients, tant crònics complexos com persones amb necessitats d'atenció pal·liativa, en una proporció estimada de 60-40.

L'atenció als casos complexos se centra en respondre no sols les necessitats de persones greument malaltes (amb múltiples malalties i medicacions, sense autonomia per a desembolicar-se en el seu dia a dia, a vegades, amb problemes socials i algunes d'elles en fase de final de la vida), sinó a atendre també les persones cuidadores, proporcionant-los educació en salut.

Marta Segarra, adjunta d'Infermeria de l'Àrea de Telemedicina i Atenció Domiciliària de la Fe, ha indicat que es tracta d'una "atenció integral, interdisciplinària i integrada".

En aquest sentit, Segarra ha detallat que "cada pacient té assignat un equip professional, que programa una o dues visites al dia en les quals es fan analítiques, cures, tractaments antibiòtics intravenosos o subcutanis, transfusions, quimioteràpies domiciliàries, etc. Quan el pacient aconsegueix l'estabilitat clínica, bé rep l'alta mèdica o bé, si es tracta d'una persona amb malaltia crònica complexa o necessitats pal·liatives, rep crides periòdiques programades".

Aquest seguiment continu permet als equips multidisciplinaris actuar en cas que sobrevinguen problemes o sorgisquen dubtes.

El model estalvia desplaçaments a les persones malaltes i afavoreix la personalització i humanització de les cures. "Tot són avantatges perquè no cal eixir de casa", ha manifestat Justa Ruiz, familiar d'un usuari de l'Hospital a domicili.

Hui dia, hi ha 27 unitats en 24 departaments que brinden aquest tipus d'assistència, amb una cobertura del 98,3% de la població. Presten no sols atenció sanitària metgessa especialitzada sinó també en àrees com a Salut Mental, Pediatria i fins i tot Residències (quan el domicili habitual del pacient és un Centre de Majors).

L'any passat, el conjunt de recursos de l'Hospital a domicili de la Comunitat Valenciana va atendre més de 49.000 pacients.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon