Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'atenció hospitalària 'a domicili' com un hospital amb capacitat per a 1.900 pacients al dia, 550 professionals i 143 vehicles ecològics

La Comunitat Valenciana compta amb un dels majors centres sanitaris sense murs del territori nacional: l'Hospital a domicili, que pot assumir entorn de 1.900 pacients al dia.

"És el doble de llits que té el major hospital físic de la Comunitat Valenciana, que és l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València", segons ha explicat Juan Gallud Romero, cap del servei de Transformació del Model Assistencial en la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

L'Hospital a domicili, creat fa 32 anys, està atés per 550 professionals, tant personal de medicina com d'infermeria (infermeres assistencials i gestores de casos), psicologia, fisioteràpia i administració, entre altres. Així mateix, per la complexitat tant clínica com social d'alguns pacients, el model inclou també a professionals de treball social.

Aquests equips compten, en sintonia amb el compromís mediambiental de la Conselleria, amb una flota de 143 vehicles ecològics, entre altres recursos, per a desplaçar-se fins a les cases dels pacients, tant crònics complexos com persones amb necessitats d'atenció pal·liativa, en una proporció estimada de 60-40.

L'atenció als casos complexos se centra en respondre no sols les necessitats de persones greument malaltes (amb múltiples malalties i medicacions, sense autonomia per a desembolicar-se en el seu dia a dia, a vegades, amb problemes socials i algunes d'elles en fase de final de la vida), sinó a atendre també les persones cuidadores, proporcionant-los educació en salut.

Marta Segarra, adjunta d'Infermeria de l'Àrea de Telemedicina i Atenció Domiciliària de la Fe, ha indicat que es tracta d'una "atenció integral, interdisciplinària i integrada".

En aquest sentit, Segarra ha detallat que "cada pacient té assignat un equip professional, que programa una o dues visites al dia en les quals es fan analítiques, cures, tractaments antibiòtics intravenosos o subcutanis, transfusions, quimioteràpies domiciliàries, etc. Quan el pacient aconsegueix l'estabilitat clínica, bé rep l'alta mèdica o bé, si es tracta d'una persona amb malaltia crònica complexa o necessitats pal·liatives, rep crides periòdiques programades".

Aquest seguiment continu permet als equips multidisciplinaris actuar en cas que sobrevinguen problemes o sorgisquen dubtes.

El model estalvia desplaçaments a les persones malaltes i afavoreix la personalització i humanització de les cures. "Tot són avantatges perquè no cal eixir de casa", ha manifestat Justa Ruiz, familiar d'un usuari de l'Hospital a domicili.

Hui dia, hi ha 27 unitats en 24 departaments que brinden aquest tipus d'assistència, amb una cobertura del 98,3% de la població. Presten no sols atenció sanitària metgessa especialitzada sinó també en àrees com a Salut Mental, Pediatria i fins i tot Residències (quan el domicili habitual del pacient és un Centre de Majors).

L'any passat, el conjunt de recursos de l'Hospital a domicili de la Comunitat Valenciana va atendre més de 49.000 pacients.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon