Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Vall d'Ebo: el foc ha entrat de ple a la comarca del Comtat i ha obligat a desallotjar localitats

  


 El incendi que va començar en la nit del dissabte a la Vall d'Ebo, que ja és el pitjor de l'última dècada a la província d'Alacant amb més 9.500 hectàrees de massa forestal a l'interior nord d'Alacant, prop del límit amb la província de València, en un perímetre de 65 quilòmetres.

El foc ha entrat de ple a la comarca del Comtat i ha obligat a desallotjar les localitats de Fageca i Famorca, així com el llogaret de Margarida, pertanyent al municipi de Planes, igual que ja havia succeït poc abans amb Tollos. Així, ja són quatre els municipis d'aquesta zona afectats pel foc, al costat d'altres quatre de la Marina Alta. A més, les flames continuen estenent-se en diverses direccions. L'alcalde de Fageca, Ismael Vidal, ha mostrat la seua desolació per l'ocorregut a través de xarxes socials.

L'Ajuntament de Fageca ha informat els veïns a través del compte de whatsapp municipal de l'evacuació a les 17.24 hores, indicant-los que havien de agafar el més imprescindible i eixir a la carretera que travessa el poble, la CV-720. També informava que s'evacuava la veïna Famorca, a dos quilòmetres de distància. Tots dos municipis a penes sumen 160 habitants censats, però en en aquestes dates la seua població real pot ser perfectament el triple, a l'haver un gran nombre d'estiuejants en ambdues. També es troben evacuats Tollos i, ja a la Marina Alta, Beniaia i Alcalà de la Jovada, els dos pobles que conformen el municipi de la Vall d'Alcalà; aquest últim ajuntament ha posat l'accent en el risc en què es troba Beniaia.

A la Vall de Gallinera ja van ser també desallotjats el diumenge els pobles situats més a l'est, i aquest dilluns s'ha fet el mateix amb la Carroja, en la part occidental de la vall; tampoc poden ser a les seues cases veïns d'urbanitzacions de l'Atzúbia. Així, són ja quasi una desena els nuclis evacuats, i la situació no té l'aire de millorar a curt termini. En el flanc sud, les flames continuen avançant per la serra d'Alfaro cap a l'est, acostant-se cada vegada més a Castell de Castells; per l'oest, han obligat ja a desallotjar Margarida, poble pertanyent a Plans, el quart municipi del Comtat afectat per aquest greu incendi. Pel nord també amenaça amb arribar al poble de Forna (municipi de l'Atzúbia) i ja ha entrat en el terme municipal de Vilallonga, a la Safor; és a dir, ja ha aconseguit la província de València.

Cal assenyalar que la situació ha empitjorat de manera notable al llarg d'aquest dilluns a causa dels continus canvis de direcció del vent. De fet, a primera hora d'aquesta vesprada el propi Ajuntament de Fageca transmetia calma als veïns, encara que recomanant-los que romangueren a les seues cases i en alerta davant possibles incidències. D'altra banda, fonts de el Consorci Provincial de Bombers han informat que s'han sumat mitjans aeris procedents de la Regió de Múrcia, amb un helicòpter més la seua brigada helitransportada.

Crónica CT 

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon