Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat prepara un nou Bo Viatgem a partir del setembre

 La previsió d‟ocupació mitjana a l‟agost per als hotels del litoral de la Comunitat Valenciana parteix d‟un 81,7%

La Generalitat prepara una nova edició del Bono Viatgem per al setembre, que té com a objectiu "reforçar les bones dades que està experimentant aquest estiu el sector", tal com ha destacat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

Colomer ha destacat que l'ocupació turística que la Comunitat Valenciana està vivint durant les últimes setmanes apunta que s'està davant de "l'any de la consolidació", amb una previsió d'ocupació hotelera per a aquest mes d'agost que se situa prop del 82% , segons dades de Turisme.

En aquesta línia, ha avançat que la Generalitat ja treballa en aquesta nova edició del Bono Viatgem "per incidir en l´estímul de la demanda i aconseguir una mitjana anual d´estabilitat i desestacionalització", dos dels "grans objectius", segons ha informat en un comunicat. "Estem davant d'un mes d'agost que consolidarà xifres que ja són molt raonables", i, per tant, aquest serà un estiu "positiu i molt dinàmic", ha assenyalat.

Segons ha detallat, durant el primer període d'aquest programa, el 2022 s'han fet més de 26.000 reserves i més de 78.000 persones s'han beneficiat del bo, una xifra que es pretén incrementar amb més inversió entre els mesos de setembre a desembre.

Des del començament del Bono Viatgem, el 2020, fins ara hi ha hagut més 62.000 reserves amb 180.000 persones beneficiades, més de 1.000 empreses turístiques adscrites i la Generalitat ha fet una inversió al sector que supera els 32 milions d'euros.

Per això, Colomer ha destacat que "en moments de dificultat la Generalitat ha estat al costat del sector i les destinacions i ara en la recuperació també s'està demostrant la fortalesa del nostre 'Mediterráneo en Vivo'".

OCUPACIÓ MITJANA

Segons l'estudi realitzat per Turisme, la Comunitat Valenciana preveu una ocupació mitjana per als hotels del litoral durant aquest mes d'agost del 81,7%, fet que suposa un increment de 16 punts respecte al mateix mes de l'any passat. També les previsions per a càmpings, apartaments i allotjaments d'interior són "molt positives", totes superiors a l'ocupació del 2021

Les dades del sondeig mostren que els hotels del litoral de Castelló preveuen assolir un 84,57%, fet que suposa un increment d'11 punts respecte a l'agost del 2021. Per al litoral de València, la previsió inicial d'ocupació estimada és del 77, 37%, fet que suposa un increment de 21,4 punts davant l'agost del 2021. A més, per als hotels del litoral d'Alacant, sense incloure Benidorm, s'estima una ocupació del 77,84%, fet que implica 9,1 punts més que en la prevista a l'agost del 2021.

En aquest sentit, ha destacat que “durant aquests últims mesos, sobretot aquells en què la pandèmia ens va mantenir tancats, tant l'administració com el sector ha fet un gran esforç, cosa que ha permès que ara els mercats hagin reaccionat i demostrat la seva fidelitat amb el nostre destí”.

Alhora, el secretari autonòmic ha recordat que, durant els mesos més complicats de la pandèmia i l'inici de la recuperació, s'ha realitzat "una gran defensa del sector i una inversió molt destacada en promoció en línia i offline, en màrqueting centrat a mantenir viu el record del destí en el turista, així com en ajudes directes que han permès resistir les empreses".

A això cal sumar "la capacitat innovadora i per mantenir intacta la qualitat de la nostra oferta, que fins i tot molts han apostat per millorar, cosa que ens ha portat a un escenari de dinamisme, retorn dels mercats i recuperació de la confiança a la Comunitat Valenciana com una destinació segura, oberta, divers i on l'experiència està garantida”.

Així, Colomer ha posat èmfasi que "el retorn del mercat internacional durant aquest any és molt important per entendre el model turístic i aquesta fidelitat aconseguida al llarg del temps ens ha permès recuperar aquesta demanda".

També ha volgut indicar que "aquesta recuperació de xifres no es tradueix exactament en una rendibilitat proporcional, atès que els costos de producció i energètics s'han encarit, però tot i així és evident que el turisme continua sent un motor econòmic molt potent" per a la Comunitat valenciana.

  

* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon