Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La DGTIC implanta el doble factor d'autenticació a la Generalitat per ciberseguretat a les connexions des de l'exterior

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha destacat que "la implantació del doble factor d'autenticació respon a la necessitat d'establir mesures addicionals de ciberseguretat per a garantir que qui accedeix als serveis i sistemes de la Generalitat és qui diu ser, de la mateixa forma que podem observar que ja és present en altres sectors com la banca o la compra electrònica".

A més, ha explicat que "l'avantatge principal d'utilitzar autenticació multifactor és que el compromís d'algun dels factors no és suficient perquè un atacant accedisca als recursos de l'organització. Hui dia, amb l'auge dels atacs de phishing, enginyeria social, força bruta i les circumstàncies geopolítiques, és fonamental disposar d'aquesta mesura que el Centre Criptológico Nacional estableix com a requisit per a les Administracions Públiques".

La implantació va començar amb una prova pilot en la pròpia DGTIC, amb la finalitat d'avaluar la solució i l'ergonomia d'aquesta, i després de l'èxit del projecte s'ha anat estenent a la resta de les conselleries, en el marc competencial de la Direcció General fins a completar el procés en el primer semestre de 2022.

D'aquesta manera, tot el personal públic que faça tasques o preste part dels seus serveis fora de la xarxa corporativa de comunicacions de la Generalitat, haurà d'estar donat d'alta en el sistema per a poder fer ús de les eines que requereixen d'un doble factor d'autenticació per al seu ús des de l'exterior, com el correu electrònic, les eines de treball col·laboratiu, l'accés als documents i informació en el núvol, etc.


Crónica CT * Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon