Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Comunitat Valenciana comença a citar a pacients de risc per a rebre la vacuna enfront de la pigota del mico


Sanitat ha administrat fins al moment un total de 94 dosi

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública començarà a citar mitjançant SMS a al voltant de 730 persones que són pacients de risc per a la seua vacunació enfront de la pigota del mico (monkeypox_MPX) en la Comunitat Valenciana a fi de reduir el risc d'infecció per aquest virus, segons ha informat el departament que lidera Miguel Mínguez.


D'aquesta manera, segons les recomanacions de vacunació establides en la reunió de la Comissió de Salut Pública del Sistema Nacional de Salut del passat 22 d'agost, en la Comunitat Valenciana s'ha començat a citar a homes de fins a 60 anys que reben tractament preexposició enfront del VIH, així com a homes amb infecció per VIH en seguiment en les consultes hospitalàries que complisquen amb els criteris d'edat (fins a 60 anys) i pràctiques de risc (múltiples parelles, ús de drogues recreatives, participació en chemsex).

També s'ha començat a citar a les persones amb alt intercanvi de parelles sexuals (10 o més en els últims 12 mesos o tres parelles en els últims tres mesos), persones que acudeixen a llocs específics per a practicar sexe en grup (saunes, etc), que han tingut una infecció de transmissió sexual (ITS) en l'últim mes i que no hagen rebut la vacuna amb anterioritat.

La vacunació es durà a terme principalment en els Centres d'Informació i Prevenció de la Sida (CIPS) de cadascuna de les tres províncies, prèvia sol·licitud de cita per a la vacunació en cada centre, per al que s'ha començat a remetre un SMS en el qual s'indica que es pot sol·licitar.

Quant a la profilaxi postexposició, en la Comunitat Valenciana es continuarà vacunant als contactes estrets de casos confirmats amb alt risc de malaltia greu (persones amb immunodepressió, incloent-hi infecció per VIH amb <200cél/ml, dones embarassades i població infantil). La identificació es realitza mitjançant les corresponents enquestes epidemiològiques, ha apuntat Sanitat.

També es continuarà vacunant al personal sanitari que ha atés els pacients o pres mostres "sense l'equip de protecció individual (EPI) adequat" o quan aquest "ha fallat". Continuarà paral·lelament en altres contactes estrets identificats mitjançant les corresponents enquestes epidemiològiques.

JA S'HAN ADMINISTRAT PROP DE 100 DOSI

Fins al moment s'han administrat en la Comunitat Valenciana un total de 94 dosi de la vacuna enfront de la pigota del mico, seguint les recomanacions de la Comissió de Salut Pública, segons ha especificat la Conselleria de Sanitat.

Aquest dimarts, Sanitat ha confirmat 13 nous casos positius de monkeypox (pigota del mico) en la Comunitat Valenciana. En total, ja són 418 els casos positius registrats.

Per part seua, els països europeus han notificat fins al 22 d'agost un total de 16.750 casos confirmats de pigota del mico, amb Espanya al capdavant (6.119), segons les dades publicades aquest dimarts pel Centre Europeu per al Control i la Prevenció de Malalties (ECDC, per les seues sigles en anglés).



Crónica CT * Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon