Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Agència Valenciana de Protecció del Territori compta amb 257 municipis adherits

Un total de 257 municipis, prop del 50% del total de la Comunitat Valenciana, s'han adherit a l'Agència Valenciana de Protecció del Territori (AVPT) des de la seua posada en marxa, el mes de març passat.

Aquest organisme autònom de la Generalitat, adscrit a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, té les competències en matèria de disciplina urbanística en relació amb infraccions greus i molt greus comeses en sòl no urbanitzable comú o protegit de la Comunitat Valenciana, tant en termes municipals de municipis no adherits a l'Agència com, especialment, de municipis adherits.

En l'actualitat, el nombre d'expedients en tramitació aconsegueix els 203 del període comprés des de l'any 2006 fins al 8 de març de 2022 i 215, des del 9 de març d'enguany, data de la posada en marxa de l'Agència, fins al passat 29 de juliol.

Així, es preveu que s'incremente aquest nombre d'inspeccions i expedients de disciplina a tramitar, ja que a la funció inspectora del personal tècnic de l'Agència se suma la que continuen mantenint els municipis i altres organismes públics com a policies locals, agents mediambientals, policia autonòmica o Seprona.

En aquest sentit, la AVPT està elaborant el Pla d'Inspecció anual amb les línies d'actuació de la labor inspectora que durà a terme i que marcarà les prioritats en les seues actuacions, així com dotarà a aquesta funció inspectora de la major objectivitat i imparcialitat.

En l'esborrany d'aquest Pla s'estableix que es puga tindre en compte determinats factors que fixen les prioritats en la pràctica d'inspeccions i en el consegüent inici i tramitació d'expedients de disciplina urbanística, tant de restabliment de la legalitat, com els d'imposició de sancions urbanístiques.

D'aquesta manera, es considerarien prioritàries, per exemple, les inspeccions relatives a infraccions amb data de prescripció pròxima, les d'obres o instal·lacions que es troben en execució i requerisquen d'una paralització urgent i les infraccions en sòl no urbanitzable protegit i sòls amb riscos de zones inundables o de possibles incendis forestals. En l'ordre de prioritats, també resultarà un criteri a tindre en compte el que la infracció s'haja comés en un municipi adherit o no a l'Agència.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon