Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els veïns evacuats de Bejís i Torás podrien tornar a casa per l'evolució favorable de l'incendi

Ximo Puig assegura que durant aquest dissabte es podrà autoritzar el retorn de la totalitat dels desallotjats "si tot va com està previst"

El 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dissabte que els veïns evacuats dels municipis de Begís i Toràs (Castelló) afectats per l'incendi forestal poden tornar de manera escalonada a les seues cases després de l'evolució favorable durant la passada nit.

Aquesta "desescalada" començarà pel municipi de Begís i les seues pedanies, així com per Toràs i el càmping de Viver --en aquest cas per a recollir les pertinences--, i, "si tot va com està previst", durant aquest dissabte es podrà autoritzar el retorn de la totalitat de les 1.500 persones evacuades per l'incendi.

Així ho ha anunciat el cap del Consell en declaracions als mitjans després de presidir a primera hora d'aquest dissabte en el Centre de Coordinació d'Emergències, a l'Eliana (València), una reunió amb els comandaments avançats dels incendis forestals de Vall d'Ebo i de Begís.

Puig ha afirmat que "comença la desescalada" de persones evacuades, en haver millorat la situació del foc en les últimes hores, i ha assenyalat que a partir del migdia "es podran prendre decisions" sobre els evacuats d'altres localitats com Sacanyet i Teresa, que encara no poden accedir a les seues cases "per raons de seguretat". En qualsevol cas, ha remarcat la necessitat d'abordar aquest procés de retorn "amb tota la prudència".

Quant a l'evolució del foc, Puig ha destacat que la nit ha sigut "molt positiva" i, encara que queden encara punts calents --encara amb flama-- en la zona del Toro i Andilla, el perill que el foc afectara la Serra Calderona s'ha "neutralitzat". Per part seua, la zona de la Cova Santa s'ha refrescat i està ara en "bona situació".

Durant tot aquest dissabte romandran actuant mitjans aeris per a refrescar tot el perímetre, que no ha augmentat durant la nit. Es manté així en 140 quilòmetres i en 19.000 les hectàrees afectades. A partir d'aquest moment s'obri un "procés cap a l'estabilització" de l'incendi.

LA SITUACIÓ ES POT "COMPLICAR"

No obstant això, el 'president' de la Generalitat ha avisat que aquest dissabte la situació es pot "complicar" i arribar a ser "difícil" per l'ascens de les temperatures, que podran superar els 30 graus en la zona de l'incendi, així com per la possibilitat de vents de fins a 40 km/h i que la humitat caiga per davall del 30 per cent. "Ha de prevaldre la prudència hui més que mai", ha remarcat.

Però malgrat aquest moment "difícil", Puig ha expressat que tots els mitjans que treballen en l'extinció del foc estan ara "clarament damunt" del foc per si sorgira qualsevol rebrot.

Paral·lelament, Puig ha indicat que tècnics d'Iberdrola i de les empreses encarregades del subministrament d'aigua inspeccionaran durant aquest dissabte les localitats evacuades perquè no hi haja "cap mena de problema" de salubritat i de perill per a la població quan torne als seus domicilis, així com possibles trencaments en les línies elèctriques afectades.

L'incendi declarat dilluns passat a la vesprada en el terme municipal de Begís evoluciona favorablement i ja no li queda flama en la major part del perímetre, que supera els 135 quilòmetres i amb quasi 20.000 hectàrees afectades per les flames.

Segons l'última informació facilitada a primera hora del matí pel 112 GVA, durant la nit s'ha estat treballant amb "atac directe" en el front de la zona d'Andilla, en barrancs de difícil accés, on sí que hi havia flama.

Quant a l'incendi de la Vall d'Ebo (Alacant), Puig ha explicat que la nit ha sigut "perfecta" perquè no s'ha produït "cap mena de reproducció", i durant tot el dia els equips treballaran per a resoldre qualsevol incident, encara que la situació està "absolutament consolidada". El perímetre del foc segueix estabilitzat i presenta una evolució favorable.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon