Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els sindicats signen un acord en el Conveni de l'hostaleria a València i provincia amb un increment salarial del 8 %

L'àmbit temporal del nou conveni serà de 4 anys (2022-2025), amb un increment salarial del 8 % durant la seua vigència i amb diferents clàusules de recuperació salarial segons els anys. 

Imatge d'arxiu de mobilitzacions per un conveni d'hostaleria digne

Els sindicats CCOO i UGT, majoritaris en el sector hostaler a la província, valoren un acord que retorna la cobertura a les 80.000 persones empleades en un sector clau i que estaven sense conveni ni augment salarial des de l'any 2014.

El passat dia 12 de desembre de 2021 es va aconseguir un preacord i durant tot aqueix temps s'ha treballat fins a actualitzar el nou text del Conveni, mancant tancar els augments salarials.

“La voluntat sindical de solucionar un conflicte artificialment prolongat en el temps no podia continuar bloquejada en un sector que està mostrant la seua potencialitat a la vista de les dades de recuperació turística” sosté la representació sindical.

Antecedents

Encara que el Conveni d'hostaleria de la província de València va finalitzar la seua vigència l’any 2011 les últimes taules salarials signades eren les de 2014. A més, el preacord de desembre de 2021, estava pendent de compliment.

Davant l'escalada de l'IPC de l'any 2021, UGT-PV i CCOO PV van comunicar a la patronal la necessitat d'adaptar l’augment salarial pactat a la nova situació sense alterar el total dels increments del 8 % acordat, i incloure-hi una clàusula de revisió a l'IPC anual.

La patronal hostalera va incomplir el preacord negant que la vigència anara des de l'u de gener de 2022 i va plantejar que s'aplicara a partir del mes de juliol, cosa inacceptable per a totes dues organitzacions sindicals.

Les treballadores i els treballadors de l'hostaleria de València es van plantar davant aquest intent de maltractament i van anunciar que es mobilitzarien per a reclamar un mínim de respecte a la seua professió en condicions dignes

* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal