Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els municipis de l'Associació de la Immediata s'han reunit huí en Riba-roja

    

A la reunió han assistit l'alcalde de Riba-roja, Robert Ragal'alcalde de Vilamarxant, Xavier Jorge, el regidor de Medi Ambient de Riba-roja, José Luis Ramos, la tinenta alcalde de San Antonio de Benagéber, Marta Retamosa, la regidor de Patrimoni i Memòria Democràtica, Alicia Piquer, el regidor de Patrimoni de Bétera, Joaquín Gómez i una representació de la Coordinadora en Defensa dels Boscos del Túria. A més s'ha comptat amb la participació dels investigadors, José Durbán Aparisi i José Aleixandre.

Tots entenen que és necessita un pla director de conservació i recuperació de la línia defensiva

Es Castell de Riba-roja ha acollit aquest migdia la celebració de l'Assemblea Extraordinària de l'Associació de Municipis Vinculats a la Immediata, després de dos anys d'inactivitat a conseqüència de la pandèmia.

En l'Assemblea s'ha acordat impulsar la redacció d'un Pla Director per a coordinar l'estratègia de recuperació de la Immediata, que pose en valor la línia Puig- Els Carasols, a través de l'estudi, la protecció i rehabilitació del seu patrimoni bèl·lic, en memòria d'una etapa rellevant de la nostra història més recent.

La recuperació de la memòria està vinculada al ODS 16, objectiu de desenvolupament sostenible que advoca per promoure societats pacífiques i inclusives per al desenvolupament sostenible, facilitar l'accés a la justícia per a tots i crear institucions eficaces, responsables i inclusives a tots els nivells.

En la reunió s'ha abordat també l'interés de la ciutat de València per adherir-se a l'associació de municipis vinculats a la Immediata, donada la vinculació que la ciutat als municipis, entre El Puig i Riba-roja que van albergar en els seus territoris trinxeres, búnquers, galeries, refugis, nius de metralladores i punts de comandament, per a defensar València davant l'avanç de les tropes franquistes entre 1938 i 1939.

Aquesta associació va nàixer en 2017 amb la finalitat de posar en valor la línia Puig- Els Carasols, a través de l'estudi, la protecció i rehabilitació del seu patrimoni bèl·lic. Formen part d'ella els municipis del Puig, Nàquera, Montcada, Rafelbunyol, Bétera, San Antonio de Benagéber, L'Eliana, Llíria, Vilamarxant i Riba-roja, poblacions unides pel sistema de trinxeres de la Guerra Civil, declarades com a Béns Immobles de Rellevància Local per la Llei de Patrimoni Cultural Valencià. Es tracta d'una de les línies defensives més importants de la Comunitat Valenciana, el trajecte de les quals de 26 quilòmetres travessa des del Puig fins a Els Carasols.

Els membres de l'Associació s'han emplaçat a una pròxima reunió que se celebrarà la primera quinzena de setembre. En aquesta assemblea, assumirà la presidència de l'Associació el municipi de Bétera i el Puig ostentarà la vicepresidència.

L'alcalde de Riba-roja, com amfitrió,  ha fet declaracions; Robert Raga ha declarat després de la reunió "era necessari reprendre l'impuls d'aquesta associació que recull els vestigis de la Guerra Civil entre el Puig a Carassols i ens congratulem de la incorporació de la València ciutat". Raga ha aprofitat per a agrair la participació de Durban, expert de la Immediata, per les seues aportacions sempre interessants i esclaridores".

* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon