Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Govern treballa amb un escenari de desacceleració de preus a partir del setembre, després de l'IPC del juliol

La vicepresidenta primera del Govern, Nadia Calviño, ha assegurat aquest divendres que l'Executiu treballa amb un escenari de desacceleració de preus a partir de setembre, després que hui l'Institut Nacional d'Estadística (INE) confirmara un IPC del 10,8% al juliol, el seu nivell més alt des de 1984.

Així ho ha assenyalat Calviño en declaracions als mitjans de comunicació a Vigo, on ha acudit per a ser la pregonera de l'acte de celebració del Dia de Galícia a la ciutat.

La ministra ha assegurat que tant el Banc Central Europeu (BCE) com el Banc d'Espanya preveuen que els preus es desacceleren a partir de setembre, però ha reivindicat que el Govern ja ha pres mesures que estan sent eficaces per a contindre l'alça dels preus i fer costat a les rendes de les famílies.

Calviño ha lamentat l'important alça dels preus de l'energia en els mercats internacionals i d'altres matèries primeres arran de la guerra a Ucraïna, la qual cosa, segons ella, va accelerar l'augment de preus a Espanya.

"Amb Vladimir Putin (president de Rússia) cal preparar-se per al pitjor i és el que estem fent, adoptant amb els nostres socis europeus un conjunt de mesures que siguen eficaces per a esmorteir un possible impacte de les seues decisions", ha reivindicat la vicepresidenta primera de l'Executiu de Pedro Sánchez.

Tot això després que l'INE confirmara aquest divendres que l'Índex de Preus de Consum va caure un 0,3% al juliol en relació al mes anterior, encara que va disparar la seua taxa interanual fins al 10,8% punts, el seu nivell més alt des de setembre de 1984 i sis dècimes per damunt de la registrada al juny.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon