Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El conseller Climent defensa que el decret d'estalvi d'energia 'no és coercitiu' es tracta de 'el camí que cal seguir'

Després de les reunions mantingudes entre els responsables autonòmics i la ministra, per al Conseller Climent l'assumpte és clar. Es tracta d'una norma que marca un camí i que dona compliment als acords amb Europa. Per això, no es tracta d'alguna cosa a resoldre amb sancions.

El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha assegurat que el Reial Decret Llei 14/2022 de mesures de sostenibilitat, estalvi i eficiència energètica aprovat pel Govern “no és una norma coercitiva, sinó flexible i de conscienciació de la ciutadania sobre la importància de l'eficiència energètica en un context com l'actual marcat per la guerra d'Ucraïna i la dependència del gas a tot Europa”.

Per al conseller, "aquest és el camí que cal seguir, el de la conscienciació, l'estalvi, l'eficiència energètica i l'impuls a les energies renovables", ha defensat aquest dilluns, després de participar a la Conferència Sectorial d'Energia juntament amb la resta de responsables autonòmics per analitzar el Reial Decret Llei 14/2022, segons ha explicat la Generalitat en un comunicat .

Climent ha destacat que des de la Conselleria "entenen la conjuntura" i no són "partidaris de les polítiques reactives". "Per això seguirem treballant i potenciant l´impuls a les energies renovables i l´eficiència de l´energia a la Comunitat Valenciana", ha remarcat.

Durant la seva intervenció a la reunió sectorial, Climent ha cridat a "continuar treballant en la descarbonització de l'economia" com "ja" està "fent el Govern del Botànic des del 2015".

D'aquesta manera, ha recordat iniciatives ja engegades com el Pla d'Energia Sostenible 2020, el Pla d'Impuls del Vehicle Elèctric i d'Infraestructura de Recàrrega amb què des de l'any 2017 fins al 2021 s'ha donat suport a 60 estacions ultraràpides, 116 estacions ràpides, i 352 semiràpides que han permès que la Comunitat Valenciana sigui la tercera comunitat autònoma en punts de recàrrega públics, el Pla de Foment de les Comunitats Energètiques Locals i el Pla de Foment de l'Autoconsum Energètic.

Per tot això ha manifestat que “des del 2015 la Comunitat Valenciana ha fet un salt de gegant cap a un model energètic basat en energies renovables, per aconseguir la descarbonització de l'economia i l'autoconsum a tots els sectors de la societat, i que ja n'està donant els fruits. Per això és important conscienciar la ciutadania en general i hem de donar exemple com a administració”.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon