Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Dos de les Alfàbegues de Bétera aconsegueixen el rècord Guinnes, en superar els 2,86 metres d'altura deu anys després


La localitat de Bétera celebra aquest mes d'agost les festes tradicionals en què, de nou, els seus tradicionals 'Alfàbegues' (alfàbriques) han aconseguit un rècord Guinnes d'alçada deu anys després de l'últim. Dues de les plantes han superat els 2,86 metres aconseguits el 2012, segons ha informat el consistori en un comunicat.

D'aquesta manera, dues de les 16 plantes que sortiran de l'Hort de les Alfàbegues el 15 d'agost han batut el rècord Guinnes d'alçada que persistia des de fa deu anys amb una alçada màxima de 2,86 metres.

El 14 d'agost es farà el mesurament oficial i es verificaran les noves marques, segons ha detallat Ramón Asensi, Mestre Alfabeguer i encarregat que les alfàbegues llueixin majestuoses a les festes.

Des del mes de març passat, Ramón Asensi, amb el seu equip, treballa sense descans a l'hort perquè les plantes omplin els carrers de la localitat amb la seva aroma i dur a terme l'ofrena de les Alfàbegues, les més grans del món.

Aquest any, a més de les condicions meteorològiques, ha estat "fonamental" la inversió feta a l'hort, amb la instal·lació d'un programador donat per un veí del municipi, per controlar remotament el cultiu de les alfàbegues de manera que, s'han “optimitzat al màxim els recursos i les noves tecnologies”.

D'aquesta manera, Ramón Asensi ha pogut combinar aquest any el "secret millor guardat, amb un treball constant, les seves cures diàries i les noves inversions" perquè l'emblema del municipi "superi any rere any la seva altura i llueixin grandioses", assenyala el consistori.

Per la seva banda, l'alcaldessa del municipi, Elia Verdevío,ha destacat el "gran treball i esforç de Ramón Asensi": "Aquestes noves marques són fruit del treball i dedicació constant d'Asensi i tot el seu equip, ja que treballen molt dur en les cures de les nostres alfàbegues perquè arribin a tanta altura".

El regidor de Festes, Manuel Pérez, ha apuntat per part seva que "estem en el millor moment per sobrepassar aquesta marca i aconseguir un nou rècord 10 anys després". "Molt aviat tots els veïns i veïnes de Bétera coneixeran la mesura oficial i veuran sortir, imponents, de l'Hort, a les nostres Alfàbegues, símbol dels beterans i beteranes a qui tributem autèntica devoció", ha dit.

"Per als beterans és una satisfacció aquesta nova marca, però, sens dubte el més important per al poble de Bétera és que les Alfàbegues, any rere any, es consolidin i es reforcin com a símbol d'identitat indiscutible del municipi", ha conclòs.

"Estem entusiasmats i emocionats per tornar-los a veure passejar pels nostres carrers el proper 15 d'agost", ha manifestat per la seva banda la primera edil.

* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon