Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Díaz avança que l'atur pujarà a l'agost, encara que ho farà 'dins la normalitat'


La vicepresidenta segona del Govern i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha avançat aquest dilluns que l'atur registrat en les oficines dels serveis públics d'ocupació pujarà a l'agost, encara que ho farà "dins del normal" i la tendència habitual que sol mostrar aquest mes.

"Excepte l'any passat i en comptades excepcions, l'atur creixerà a l'agost, en la línia normal", ha dit la vicepresidenta en declaracions a la cadena SER recollides per Europa Press.

Des de 1996, que és quan arranca l'actual sèrie de dades, l'atur registrat ha pujat el mes d'agost en 20 ocasions i baixat en 6, l'última d'elles en 2021, quan es va reduir en 82.583 persones després de la fi de les restriccions decretades davant la pandèmia.

"Des de la prudència, la dada d'agost es col·locarà en totes les dades d'agost. En els mesos d'agost, setembre i octubre sempre creix l'atur. Aqueixa és la lògica del mercat de treball espanyol i la tendència que tenim és aquesta, però dins de la normalitat", ha explicat.

Preguntada per si creu que l'economia espanyola acabarà l'any en recessió, la vicepresidenta ha considerat que no serà així, però ha apel·lat a la "prudència" davant l'actual situació d'incertesa i la dificultat que aquesta implica l'hora de fer previsions econòmiques.

PUJAR IMPOSTOS Als QUALS MÉS TENEN

En matèria tributària, Díaz ha defensat la decisió del Govern d'introduir un impost a la banca i a les energètiques, però creu que "cal fer molt més" i que els que més tenen, han d'aportar més.


Així, encara que en l'anterior negociació pressupostària es va elevar el tipus mínim de l'Impost de societats fins al 15%, Díaz ha indicat que la tributació efectiva se situa, en canvi, en el 3,8%. "Això ha de ser solucionat", ha opinat.

Per a Díaz, és necessària una reforma fiscal "en profunditat", perquè "els que més han d'aportar no estan aportant". "El 80% de l'IRPF el paguen les rendes salarials, les rendes dels treballadors", ha argumentat.




Crónica CT * Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon