Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Detinguts tres empresaris per tindre treballadors sense contracte, ni assegurança i amb jornades de 18 hores

   En una de les empreses pagaven als treballadors segons els quilos de cebes que pogueren netejar, uns deu euros diaris en total

 La Policia Nacional ha detingut a Alacant i Callosa de Segura a tres persones, en dues operacions diferents, dos homes i una dona de 32, 46 i 54 anys, per suposadament tindre en les seues empreses a persones en condicions laborals "molt per davall" de les mínimes legals, i de les quals abusaven de la seua situació de vulnerabilitat en ser migrants que no dominen l'idioma i desconeixen els seus drets. La majoria estava sense contracte laboral, assegurança d'accidents i sense permís de residència ni treball.

 En concret, en una de les empreses dedicada a la recol·lecció i distribució d'hortalisses, els treballadors realitzaven jornades de sis del matí a deu de la nit i cobraven segons els quilos d'hortalisses que pogueren netejar, aproximadament uns deu euros diaris, segons ha informat la Policia en un comunicat.

 Per tot això, els tres arrestats estan acusats dels delictes contra els drets dels treballadors, afavoriment de la immigració il·legal i trànsit de mà d'obra. Els agents han tramitat les corresponents diligències policials per a donar compte a l'autoritat judicial competent, segons ha informat la Policia en un comunicat.

 La investigació ha sigut desenvolupada per agents del Grup III de la Unitat Contra les Xarxes d'Immigració Il·legal i Falsedats Documentals de la Brigada Provincial d'Estrangeria i Fronteres d'Alacant, després de detectar dues empreses que pogueren ocupar ciutadans estrangers sense les garanties laborals establides, a més de sense contracte i explotats laboralment.

 Recopilats les dades necessàries en tots dos casos, es va establir un dispositiu policial especial i es van realitzar sengles inspeccions en les quals va col·laborar la Inspecció de Treball d'Alacant.

 D'una banda, la primera empresa involucrada, situada a Alacant, es tractava d'un safareig d'automòbils, en la qual es van localitzar a sis treballadors, dels quals cinc eren estrangers i dos d'ells en situació irregular. El propietari de l'empresa presumptament obligava a tots ells a treballar tots els dies de la setmana, de dilluns a diumenge, ja que si queien malalts i no podien acudir al treball no els pagaven. En total, cobraven la quantitat de 140 euros setmanals a quatre euros l'hora.

 En la segona empresa, sense relació amb l'anterior, situada en la localitat de Callosa de Segura i dedicada a la recol·lecció i distribució d'hortalisses, els policies van localitzar a 16 treballadors, tots de nacionalitat estrangera i nou d'ells en situació irregular. Aquestes persones estaven explotades, ja que treballaven sense respectar la normativa en matèria de riscos laborals en jornades maratonianes de 18 i 20 hores sense descans ni per a menjar.

 La seua principal labor era la de pelar cebes a canvi d'un salari en relació a la quantitat de treball realitzat, a raó de cinc cèntims per quilogram d'hortalissa neta. A més, havien d'arribar a la quantitat de 100 quilos per a cobrar la quantitat de 10 euros, una mitjana de 1,6 euros l'hora.



Crónica CT * Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon