Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Desmobilitzada l'UME de l'incendi de la Vall d'Ebo, que ha calcinat ja 12.150 hectàrees en 100 quilòmetres de perímetre


La direcció de l'incendi forestal de la Vall d'Ebo (Alacant) ha desmobilitzat als efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME) que treballaven fins al moment en l'extinció del foc, que encara no s'ha donat per estabilitzat després de calcinar un total de 12.150 hectàrees de terreny en 100 quilòmetres de perímetre.


En la zona romanen treballant 16 dotacions del Consorci Provincial de Bombers d'Alacant, tres unitats de bombers forestals de la Generalitat amb dues autobombes, quatre agents mediambientals i sis mitjans aeris, segons l'actualització de les 18.02 hores del Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat.


A més, després del vol i l'anàlisi d'aquest migdia s'ha fixat en 12.150 hectàrees cremades i en 100 quilòmetres de perímetre, unes dades que seran "molt semblants als finals".


Durant el matí s'han produït "algunes reproduccions" dins del perímetre afectat per l'incendi, que l'han "eixamplat" en alguns punts. Motiu pel qual el foc "no es pot donar encara per estabilitzat", segons explica el Consorci de Bombers.


Sobre les 19.00 hores està previst que es realitze un altre vol i una nova anàlisi sobre la zona per a poder actualitzar les dades a última hora de la vesprada.


Quant a la situació del foc, "si tot evoluciona correctament", l'incendi es podrà declarar "aquesta nit o demà" com estabilitzat, "però ha d'evolucionar bé i no tindre reproduccions". Els efectius concentren els seus esforços a donar per estabilitzat el foc, per a posteriorment controlar-lo.


Durant el matí, el 'president' de la Generalitat, Ximo Puig, després de presidir la reunió del Centre de Coordinació Operativa Integrada (Cecopi), ha indicat que els efectius de la UME que treballen a Vall d'Ebo podrien desplaçar-se a Begís al llarg de la jornada. També ha assenyalat que en el foc de Vall d'Ebo ja no queden flames i que, si no hi ha variació del temps, es podria donar per estabilitzat al llarg del dia.


VEÏNS DESALLOTJATS


Els veïns desallotjats per l'incendi forestal han pogut començar a tornar a les seues cases i s'han mostrat reconfortats, principalment, perquè els nuclis urbans no han cremat. No obstant això, també han expressat la seua "tristesa" i "desolació" per la pèrdua paisatgística i mediambiental que ha causat el foc al seu pas pel pulmó verd de la província, han assenyalat a Europa Press alcaldes de diverses d'aquestes localitats que van haver de ser evacuades.


La Policia de la Generalitat ha vigilat les poblacions afectades a l'entorn de la Vall d'Ebo i ha realitzat inspeccions per a poder acompanyar als veïns de la Vall de la Gallinera que tornaven a les seues cases de manera "gradual".

El retorn dels residents a una llar que s'ha salvat de les flames, però que sobreviu envoltat de cendra, es produirà de manera "escalonada" entre dijous i divendres i marcat principalment per la incertesa, per la qual cosa els alcaldes demanen "calma" i "molta cautela".

El retorn als nuclis també es realitza en municipis com la Vall d'Alcalá i la Vall d'Ebo, a la Marina Alta, així com a Fageca i Famorca, al Comtat. Per part seua, Creu Roja Alacant ha iniciat el desmuntatge dels albergs provisionals de Pego i Muro d'Alcoi i aquest dijous es continuarà amb la reubicació de la població.




Crónica CT * Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon