Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Decretat un altre incendi en la Serra Calderona mentres el de Begís avança cap al sud

A hores d'ara  sembla que el control és positiu i que es controla l'incendi, encara que l'alcalde d'Olocau ha manifestat que estan sotmesos a molt de fum pel que s'ha declarat el confinament de la població.

Un incendi afecta des d'aquesta matinada al terme municipal d'Olocau, en ple parc natural de la Serra Calderona i a pocs quilòmetres del qual es va iniciar el dilluns a Begís, que avança amb virulència en aqueixa direcció.

Segons ha indicat el 112 en el seu compte de Twitter, durant la matinada es van rebre avisos des dels municipis de Gàtova, Marines i Olocau sobre aquest foc, que es localitza en una zona de difícil accés de la partida del Castell del Real. El seu avanç és lent, però s'ha posat en alerta als veïns d'Olocau.

El foc de Begís, per part seua, ha avançat amb virulència aquesta matinada en el seu flanc sud, situat entre les Alcubles i Altura, localitats que confronten amb Gàtova, Marines i Olocau. Segons el 112, durant la matinada el seu avanç ha sigut lent en la resta de flancs.

Des de les 7.30 hi ha 35 mitjans aeris lluitant contra el foc de Begís (20 del Ministeri de Transició Ecològica, 12 de la Generalitat i tres del Govern d'Aragó). En el d'Olocau treballen mitjans del Consorci de València.

Durant la vesprada i nit, els bombers han estat en la zona del Monestir de la Cova Santa, entre les Alcubles i Altura. Segons el Consorci de Castelló, s'ha pogut protegir la zona "amb èxit".

A les 9.30 es tornarà a reunir el Cecopi amb la consellera d'Interior Gabriela Bravo al capdavant. En aquests moments, segueixen confinades les Alcubles i Andilla, les pedanies dels quals de Artaj, la Pobleta i Oset estan desallotjades. Els habitants de Begís, Sacanyet, Teresa i Toràs segueixen sense poder tornar a casa


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon