Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Compromís qualifica d’assetjament de llibre del fascisme l'acusació a Oltra


Ha segut la síndica de Compromís a les C orts, Papi Robles, ha subratllat l'«assetjament de llibre» que, a parer seu, ha perpetrat l'extrema dreta contra l'exvicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i ha indicat que «moltes vegades en la vida, quan passa el temps, la veritat es va posant al seu lloc».

Així ho ha indicat Robles aquest dilluns, després de la publicació d'una entrevista a Levante-EMV amb la jove que va ser víctima d'abusos per part de l'exmarit de Mónica Oltra -un educador que treballava al centre de la menor i que va ser condemnat a cinc anys de presó en una sentència pendent de recurs davant del Suprem- en la qual afirma que s'ha allunyat de l'acusació en la causa que investiga l'actuació de la Conselleria i d'Oltra en aquest cas, que exerceixen, entre altres, el líder d'Espanya 2000, José Luis Roberto, i l'exdirigent de Vox i presidenta de Gobierna-te, Cristina Seguí.

«Ens genera molta tristesa veure com persones de l'extrema dreta, a les quals nosaltres sempre hem apuntat, s'han aprofitat de la vulnerabilitat d'una persona fins al punt que no han passat ni dos mesos de la dimissió de Mónica Oltra i ja està veient-se públicament, i sense cap impediment, que aquesta xica ha declarat que s'han aprofitat d'ella i que l'han deixada tirada una vegada han aconseguit que la vicepresidenta se n'anara a casa», ha asseverat Robles.

Per això, ha demanat que la justícia «accelere els procediments» perquè es puga «fer justícia» en un cas d'«assetjament de l'extrema dreta» que «intenta aconseguir un objectiu polític per via judicial». «L'extrema dreta i part de la dreta estan intentant obtindre judicialment el que no han pogut aconseguir en les urnes mai», ha sostingut.

Robles ha defensat Oltra i ha argumentat que s'ha «deixat la pell» pel sistema de protecció social. A més, ha criticat aquest assetjament i les persones que «l'han utilitzat políticament».

Oltra va dimitir el passat 21 de juny com a diputada, vicepresidenta i consellera d'Igualtat després de ser investigada en el cas del presumpte encobriment dels abusos del seu exmarit a una menor tutelada. Declararà el 19 de setembre en el marc de les diligències que se segueixen contra ella i altres 13 investigats, entre ells, funcionaris i càrrecs del departament.


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon