Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

CCOO insta Ford i les institucions a dialogar després de la renúncia de l'empresa al Perte del vehicle elèctric

CCOO Indústria ha instat aquest dilluns a Ford i a les institucions a "dialogar sobre la situació actual" després de conéixer-se la setmana passada decisió de la companyia de renunciar al Perte del Vehicle Elèctric Connectat (VEC).

   Així mateix, ha convidat a la direcció de la signatura automobilística a informar el sindicat "sobre els plans en el curt termini i l'afectació sobre l'ocupació que aquestes decisions pogueren tindre".

   "L'empresa anuncia que els seus plans d'electrificació no estan ultimats i que per una qüestió de dates abandona els projectes als quals havien optat a través dels fons del Perte VEC", ha ressaltat CCOO en un comunicat, al mateix temps que ha assenyalat que "és fonamental garantir que la transició a l'electrificació es faça de forma ordenada".

   En aquesta línia, el sindicat ha exposat que "per això, davant els canvis o modificacions temporals en els terminis i les execucions, l'ocupació tant de l'empresa matriu com de les empreses auxiliars no es vegen compromesos".

   CCOO ha assenyalat que "per a això, garantir les produccions fins a aconseguir aquesta transició a l'elèctric de manera ordenada ha de ser la pauta per a seguir". "Les plantilles tant de Ford com de la indústria auxiliar han patit les conseqüències de la pandèmia i això fa que hàgem de ser més acurats en com s'aborden aquests canvis", ha ressaltat sobre aquest tema.

   El sindicat ha agregat que per aquesta raó també demana "a les institucions afectades, Generalitat valenciana i Ministeri d'Indústria, converses per a buscar vies d'ajudes financeres alternatives als fons del Perte VEC que compten amb CCOO Indústria en un procés que requerirà del diàleg social per a tirar avant amb els resultats que tots" desitgen "i sobre les milers de persones que directament o indirectament treballen a l'entorn de la multinacional".

   Igualment, ha recordat al Ministeri d'Indústria que "aquests assumptes, com els que afecten la resta de projectes del VEC, són de vital importància". "Per tant, el diàleg social amb els agents socials és prioritari", ha subratllat CCOO.

   


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon